Mario som katt. Allt sedan detta konceptuella genidrag genomfördes 2013 har världen varit en lite bättre plats. I februari får vi tillfälle att återbesöka titeln där allt började, när remaken Super Mario 3D World + Bowser’s Fury släpps till Nintendo Switch.

När Super Mario 3D World släpptes till Wii U i november 2013 blev det snabbt en succé. De färgstarka banorna, den välkomponerade musiken och inte minst möjligheten att förvandla allas vår namnkunnige rörmokare till en väggklättrande katt samspelade i att göra spelet till ett måste i mången Nintendofantasts samling.

Och nu, sisådär sju år senare (give or take), får vi chansen att återbesöka – eller, för andra, stifta en första bekantskap med – denna uppskattade del i den generationslånga följetongen om Mario och hans vänner.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury kommer nämligen till Nintendo Switch 12 februari. I samband med releasen släpps även två nya amiibos: Cat Mario och Cat Peach.

Spelarveteranen kan ställa in sig på ett kärt återseende av de bekanta elementen från originalspelet, men vi kan enligt Nintendos utsago även förvänta oss en hel del nyheter.

Dessutom passar spelet i sin nya tappning som hand i handske för det rådande världsläget; redan originalet hade stöd för fyra spelare lokalt, men nu kommer man även att kunna spela med kompisarna online – åtminstone i den klassiska Super Mario 3D World-delen.

Perfekt för den föreskrivna sociala distansen, med andra ord.

Ta en titt på trailern nedan för att se vad vi har att förvänta oss:

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here