Welcome to the Flower Kingdom!

Är du redo? Den 20 oktober kommer det nya spelet Super Mario Bros. Wonder!

I detta 2D side-scrolling adventure spel välkomnas du till The Flower Kingdom! Ett land som befinner sig i närheten av The Mushroom Kingdom. Efter att ha blivit inbjudna av prins Florian möter Mario och hans vänner återigen kungen av koopas, Browser, som nu har fått nya och speciella krafter och det är upp till dig, Mario och hans vänner att rädda Florian och återigen besegra ondskan!

Spelet välkomnar de älskade karaktärerna Mario, Louigi, Peach och Daisy (Go Daisy!) men även fyra olika Yoshis och även Nabbit!

Super Mario Bros Wonder Direct – 31/08/2023 1

De olika karaktärerna kommer att komma med olika fördelar. Vill du ha ett lungt spel efter en dag av hårt arbete, så kan man välja en Yoshi eller Nabbit som inte tar någon skada om de springer in i en av fienderna. Du kommer undvika att bli offer för nya fiender som bland annat Hoppycats, Condarts och Maw- Maws. Faller du ner i ett klyfta eller vatten så kommer de dock vara game over precis som tidigare och precis som med de andra karaktärerna.

Detta spel ger även spelaren nya och roliga powerups. En av dem förvandlar karaktären du valt till en elefant, som i sin snabel kan bära vatten och vattna plantor, krossa saker och enklare ta sig förbi klyftor i marken. En av mina favoriter är den powerup som gör att man kan blåsa bubblor. Genom att blåsa bubblor mot fieenden kan du på håll fånga dem och besegra dem. Du kan även hoppa på dem och använda dem som platformer för att komma vidare! Det kommer även finnas badges som går att vinna och som, om man applicerar dem på karaktären innan man börjar ett nytt spel, gör att man kan få andra olika powerups. Du kan tillexempel vara helt osynlig både för fienderna och för spelaren om du vill utmana dig själv lite mer.

Super Mario Bros Wonder Direct – 31/08/2023 2

Du kommer att kunna spela med upp till fyra personer på en och samma Switch. Om du råkar dö så kommer ditt team kunna hoppa upp och nudda ditt spöke för att rädda dig utan att förlora ett liv! Om du går online kommer du att kunna möta och se andra spelare i real time medans du spelar i såkallade live player shadows. Du kommer kunna hjälpa dem att åter komma till liv om de har svårt med en bana, ta hjälp av dem och tillsammans gå i mål. Jag kan tänka mig att detta kan, för många och mig inräknad, vara lite distraherande så det är bra att  det går att stänga av.

Super Mario Bros Wonder Direct – 31/08/2023 3

Detta och mycket annat diskuterades i dagens livestream och jag rekomenderar dig att själv att titta så du får ta del av peppen. Det är nostalgist och på samma gång nytt och interagerande. Det får en verkligen att återigen ta upp det senaste Mario spelet man köpt för att träna innana det nya spelet släpps.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here