Efter ett tufft, ekonomiskt år tog Telltale Games det svåra beslutet att lägga ned majoriteten av studion. Detta ledde till att en stor majoritet av personalen fick avsluta sina tjänster. Efter den 21:e september när nedläggningen annonserades, var det enbart 25 av 250 anställda kvar. Tanken var att den kvarvarande personalen skulle stanna kvar som minimistyrka inför den överskådliga framtiden.

Nu, bara två veckor, verkar det som att Telltale har även kickat den kvarvarande personalen. På twitter har Rachel Noel, föredetta Narrative Designer på Telltale Games, delat med sig om dessa nyheter:

Heeeeyyyy remember how there was going to be a skeleton crew staying on for a while and I was part of it? Nah, jk, we all just got laid off, too.

Denna tweet blev en början på en twittertråd om Noel’s perspektiv på den nuvarande situationen på Telltale Games. I ett svar skriver Noel att det var bara hennes team som fick avgå och att det finns fortfarande personal kvar på Telltale Games. Hon försäkrar att de kvarvarande är bra människor.

Även om Noel försäkrar att det finns fortfarande bra människor på Telltale Games, går det inte att undgå att det har kommit ut om misskötsel av företagets personal.

Sedan i början av 2017 har flera händelser inträffat som har lett till Telltale Games nedgång. Mars 2017 annonserade VD och grundare Kevin Bruner att han skulle lämna företaget. Därefter har det kommit ut information om bl.a. företagets giftiga jobbkultur, där det förväntas av personalen att jobba övertid. Noel berättar själv om detta:

I’ve seen things you people wouldn’t believe. 80-hour crunch weeks. Mismanagement of some of the industry’s top talent. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Detta ledde till en grupprättegång mot Telltale Games för obetalda löner. För mer detalj om alla händelserna, har Gamespot samlat en detaljerad tidslinje om Telltale Games nedgång.

Efter denna turbulenta tid finns det en oro bland fansen om framtiden för The Walking Dead-serien. Just nu är det finalsäsong för detta episodiska äventyrsspel och det var mitt under den stora sparkningen av personalen som avsnitt två av fyra släpptes. Frågan som återstår bland fansen är om de två sista avsnitten i finalsäsongen kommer någonsin att få se ljuset.

Under Q&A-panelen på New York Comic-con, gav Robert Kirkman, skapare av The Walking Dead-spelet, en gnista av hopp för spelets framtid.

”Stay tuned Everyone involved is trying to make sure Clementine’s story is told. I’m not concerned at the moment with telling that story in the comics.”

Det spekuleras att Telltale Games möjligtvis kommer att utveckla spelet färdig med hjälp av utomstående spelstudios. Det har dock inte bekräftats.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here