Den som är ett fan av både fotboll och tv-spel har verkligen något att se fram emot. Premier League planerar nämligen att starta upp ett e-sportsmästerskap.

E-sport har verkligen vuxit i popularitet de senaste åren. Premier League vill inte vara sist på bollen, utan kastar sig in i leken – med planer på en ett eget e-sportsmästerskap, skriver The Times.

I mästerskapet, som kallas ePL, kommer spelare att mötas i turneringar i EA Sports Fifa. Flera fotbollklubbar har redan anlitat e-sportare för att representera dem. Manchester City har exempelvis redan kontrakt med Kai “Deto” Wollin.

Mästerskapen drar igång i januari 2019. Alla brittiska medborgare över 16 år kan delta i kvalen på antingen Playstation eller Xbox One. De 16 bästa spelarna per klubb kommer sedan att gå vidare till play-offs i februari och mars.

Finalen kommer sedan att äga rum den 28 mars i London, och sändas live på Sky Sports. Inledningsvis kommer mästerskapet inte att dela ut några prispengar, utan vinnaren belönas instället med en trofé.

Internationella Fotbollsförbundet (Fifa) arrangerar redan varje augusti sin Fifa eWorld Cup, där vinnaren belönas med motsvarande 2 266 425 svenska kronor.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here