Tidigare i veckan presenterade Electronic Arts att de kommer släppa The Sims Spark’d, ett tävlingsprogram baserat på The Sims!

Programmet är producerat i ett samarbete tillsammans med Turner Sports’ esports, ELEAGUE och Buzzfeed Multiplayer.
Tv-serien kommer att vara i fyra delar med ett nytt avsnitt i veckan med start 17 juli, och kommer sändas på den amerikanska kanalen TBS men kommer även kunna streamas på Buzzfeed måndagen efter avsnittet har sänts.

Programmet kommer att ha 12 tävlande som ska att mötas i olika moment i hopp om att kamma hem prispengarna på 100,000 dollar (cirka 920,000 svenska kronor). För att kunna göra det måste de tävlande skapa de mest unika av karaktärer, berättelser och världar i The Sims universum, och samtidigt imponera på en panel av kändisdomare.
Domarpanelen kommer att bestå av Buzzfeed Multiplayer Youtube-personlighet Kelsey Impicciche, singer-songwriter Tayla Parx och Dave Miotke, spelutvecklare från Maxis.
Musikern och före detta American Idol-deltagaren Rayvon Owen kommer att vara programledare.

Tävlingsdeltagarna hålls hemliga till premiären men det kommer bland annat att vara ”personligheter kända från online som på sitt eget sätt specialiserar sig på The Sims”.

I samband med att programmet börjar kommer Maxis att lägga ut en del utmaningar i The Sims 4 som alla hemma i tv-sofforna kan prova på. Utmärker man sig i dessa utmaningar kan man få chansen att kanske vara med och tävla i kommande säsonger av The Sims Spark’d.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here