Det har nog inte undgått någon vid det här laget, att i måndags uppstod en stor brand i kyrkan Notre-Dame i Paris. Branden orsakade stor skada, spiran och trätaket från 1100-talet förstördes. Orsaken till branden är fortfarande under utredning men bara timmar efter brandens utbrott gick flera offentliga personer fram och lovade att de tänker skänka pengar till återuppbyggnaden av kyrkan. Däribland Ubisoft. 

Ubisoft, som grundades och har sitt huvudkontor i Frankrike, beskrev sin sorg som förstörelsen branden orsakade i ett blogginlägg tidigare i veckan. I inlägget beskriver de att Notre-Dame är en väsentlig del av Paris och i Assassin’s Creed Unity fick kyrkan en otroligt detaljerad avbild som spelaren kan utforska.
I kölvattnet av måndagens händelser har Ubisoft valt att skänka 500,000 euro (cirka 5,2 miljoner svenska kronor) till kyrkans återställande och renovering. Dessutom vill de ge alla en möjlighet att upptäcka Notre-Dames under och skönhet, genom att under en veckas tid ge bort Assassin’s Creed Unity gratis till PC för alla. Mellan 17 och 25 april kan alla som vill ladda ner Assassin’s Creed Unity till PC via Ubisofts Uplay-portal.

”Video games can enable us to explore places in ways we never could have otherwise imagined. We hope, with this small gesture, we can provide everyone an opportunity to appreciate our virtual homage to this monumental piece of architecture.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here