Ubisoft har på senaste tiden storsatsat på olika film- och serieprojekt, med bland annat en långfilm baserad på Tom Clancy’s The Division i samarbete med Netflix som just nu är under produktion. Nästa projekt som presenterades nyligen är inget mindre än en film om en oväntad folkgrupp som ger sig in i e-sportens värld; seniorer. 

Ubisoft har slagit ihop sig med Abby Kohn och Marc Silverstein, co-writers och co-directors på den Amy Schumer-ledda komedin I Feel Pretty från 2018, för att skapa en film som handlar om ett gäng seniorer som tillsammans startar ett e-sportslag.

Filmen kommer baseras på en artikel från Wall Street Journal kallad ”The Next Generation of Competitive Gamers Is … Over 60?” (tyvärr bakom betalvägg) som publicerades i maj förra året. Artikeln handlar om e-sportslaget Silver Snipers vars medlemmar alla är över 60 år, och dessutom svenskar!

För tillfället har vi inte mycket information, så om filmen kommer ha svenska karaktärer baserade på Silver Snipers medlemmar vet vi inte ännu, men oavsett är detta en väldigt rolig satsning som iallafall jag ser fram emot!

Silver Snipers blev förra året seniormästare i CS:GO i världens första e-sport-VM för seniorgamers (via Aftonbladet).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here