Den polska spelutgivaren Ultimate Games S.A kommer ge ut ett nytt simulatorspel under 2021, denna gång med fokus på att rädda och vårda djur i nöd.

Ultimate Games S.A har sedan tidigare gjort sig ett namn genom Ultimate Fishing Simulator och The Deadliest Catch: The Game, en stor del av utgivarens tema har kretsat kring fiske och hobby spel. Men nu ändras det om lite med det kommande simulatorspelet Animal Rescue. Se den officiella trailern nedan.

I spelet tar man an rollen som fältveterinär, med jobbet att hitta, rädda och vårda djur i fara. I ett pressmeddelande beskrivs det hur spelet kommer ta en till olika platser, som en tropisk ö, de kanadensiska skogarna, savannen/öknen och regioner helt täckta med snö. Spelet ska kombinera element från äventyrsspel, simulation och överlevnadsspel. Rafal Jelonek som är operativ chef på Ultimate Games S.A beskriver i pressmeddelandet hur spelet kommer vara.

Ultimate Games S.A släpper nytt spel - Animal Rescue 1
Vårda djur i Animal Rescue

” Som veterinär och räddare, som specialiserat på att ge hjälp och bekämpa effekterna av naturkatastrofer, kommer vi inte bara att söka efter och rädda överlevande djur utan också behandla dem efteråt. Vi kommer att kunna bygga och utöka fältdjurskliniker. Transportfrågan kommer också att spela en mycket viktig roll. För att snabbt komma till våra destinationer använder vi bland annat ett terrängfordon som kräver korrekt underhåll. Att se till att vår specialiserade veterinärutrustning och första hjälpen-kit är i god form kommer också att vara av stor betydelse ”-  Rafal Jelonek

Ultimate Games S.A släpper nytt spel - Animal Rescue 2
Bränder kan försvåra räddningsuppdraget

Uppdragen, samt vilka djur som räddas, kommer vara väldigt olika och det finns potentiella hot på de olika platserna. Hot om vulkanutbrott, sandstormar eller en orkan kan försvåra arbetet med att rädda djuren. De funktioner som spelet har beskrivs i pressmeddelandet, vilket är rädda och behandla djur, olika räddningsuppdrag, många djurarter som behöver hjälp, naturkatastrofer (såsom ovansagda och mer) platser från olika delar av världen, fältkliniker och terrängfordon, dynamiskt vädersystem.

Spelet förväntas släppas under sista delen av 2021 kommer släppas till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch. Fler bilder finns på spelets egna Steamlänk.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here