Nu när vi vandrat in en bit på det nya året är det dags att sätta blicken framåt, vad sker i framtiden? Finns väl inget annat sätt att göra det på än att tagga igång för de videospels filmer som kommer börja rulla in på bio, efter lite snokande på IGN och IMDB så finns det en del att förvänta sig. Redo? Då kör vi!

Sonic The Hedgehog (2019)

Dags för en live action film med allas favorit igelkott. Det enda vi egentligen fått se är teaser bilden, som vi tidigare rapporterat om, som fick fansen att surra. Vad vi vet är att Jim Carrey ska spela Dr. Eggman och Ben Schwartz ska göra rösten till Sonic, om filmen blir en hit eller katastrof återstår att se.

Premiär 15 November 2019

Angry Birds 2 (2019)

Är vi redo för uppföljaren till en film baserat på ett mobilspel? Självfallet! Då Angry Birds drog in 352.3 Miljoner, och därmed tog andraplatsen efter Tomb Raider(2001)* på Highest Grossing movies based on videogames, så var en uppföljare självklar. Utöver att huvudrollerna återkommer för uppföljaren så ska också Leslie Jones, Awkwafina och Nicki Minaj ha roller i den nya filmen.

Premiär 16 augusti 2019

*Baserat på IMDB lista över Highest Grossing movies

Detective Pikachu (2019)

Filmen som fått många dedikerade pokémon fans att höja på ögonbrynen kommer om bara några månader upp på bioduken, med Ryan Reynolds som den elektrifierande musdetektiven. Då bara trailern släppts så finns det många tvivel, särskilt då stämningen i filmen inte känns som en härlig familje-gjord-för-barn-stämning som vi vuxit upp med men också att filmen är en live action film. Hur som haver blir det minst sagt spännande, särskilt då Reynolds ska göra rösten till Pikachu som bara huvudkaraktären spelad av Justice Smith kan höra medan Ikue Otani gör den vanliga rösten som utomstående kan höra (Som hon gjort sen första avsnittet av Pokémon 1997)

Premiär 10 Maj 2019

Videospels filmerna som är påväg 1

Mass Effect (?)

Det finns ännu ingen regissör eller skådespelare knutna till projektet, Bioware avslöjade 2010 att de hade planer på en film och sen dess har utvecklingen varit seg. Avi Arad, producent för många marvel filmer, står som producent och har sagt att filmen kan komma under 2019. Om detta stämmer eller om vi kommer få vänta lite till återstår att se.

Mega Man (?)

2013 kom nyheten från Capcom att det ska komma en Mega Man film, de som än är knutna till projektet är Henry Joost och Ariel Schulman som producerat och regisserat Nerve, Paranormal Activity 3 och Catfish tillsammans. De står som regissörer och manusförfattare för den kommande filmen, så vänta med spänning.

Gears of War (?)

Från Universal ska denna videospelsfilm komma, med den senaste nyheten att de anställt  F. Scott Frazier (xXx: Return of Xander Cage, Collide) som författare. Dave Bautista, som spelat Drax i Guardians of the Galaxy filmerna, har uttryckt att hans drömroll är att få spela Marcus Fenix och har vi tur slår drömmen in.

Call of Duty (?)

Planen som Activision Blizzard har lagt fram är att skapa ett Call of Duty film universum, men utan någon information om den första filmen så har de meddelat att Joe Robert Cole ( The People vs O.J Simpson) ska regissera uppföljaren.

Rainbow Six (?)

Det finns oerhört lite att finna om detta projekt, förutom att Michael B. Jordan ryktas ha rollen som John Clark.

Borderlands (?)

Finns gott om utrymme för utforskning inom denna spelserie, men vi kommer få vänta länge. Aaron Berg står som manusförfattare och Avi Arad står som producent tillsammans med Ari Arad.

Half-Life (?)

Star Wars producenten J.J Abrams är knuten till projektet men känns som att vi är närmare Half-Life 3 än filmen i nuläget.

Missile Command (?)

Atari meddelade 2016 att de skapat ett samarbete med Emmet/Furla/Oasis films för att producera och finansiera den här samt Centipede.

Assassin’s Creed (?)

Under första filmens produktion så var uppföljaren redan på gång men informationen har varit tunn sen dess, Michael Fassbender står som producent det är dock oklart om han ska återvända till rollen som Callum Lynch.

Heavy Rain (?)

Två utav New Line Cinemas exekutiva producenter, Bob Shaye och Michael Lynne, köpte rättigheterna någonstans efter 2006 men sen dess har det varit oerhört tyst. Då den officiellt inte blivit inställd så finns ännu hoppet för att få se The Origami Killer mysteriet på bioduken.

Videospels filmerna som är påväg 2

Rabbids (?)

Rättigheterna för att skapa en film om de galna kaninliknande varelserna införskaffades utav Sony Pictures och har Robot Chickens Matthew Senreich, Tom Sheppard och Zeb Wells som manusförfattare.

Duke Nukem (?)

Assassin’s Creed producenten Jean-Julien Baronnet står som producent tillsammans med Michael Bay, finns rykten om att John Cena ska spela huvudrolen som Duke Nukem men än är inget skrivet i sten.

The Division (?)

David Leitch, regissören för Deadpool 2, är knuten till att skapa liv i detta tillsammans med Jessica Chastain och Jake Gyllenhaal som ska ha huvudroller i adaptionen. Leitch ska också regissera Fast and Furious spinoffen med Dwayne Johnson och Jason Statham, men hoppet är att han ska kunna sätta igång produktionen av The Division under 2019.

Watch Dogs (?)

Sen 2013 har nyheter om filmen varit tunna, om inga, förutom att Paul Wernick och Rhett Reese (Zombieland, Deadpool, Life) ska skriva manuset för filmen.

The Sims (?)

Senaste gången något hördes om detta var 2007, då 20th Century Fox var kopplade till projektet. Antingen är det helt begravet eller så kommer vi få en synnerligen makaber film.

Five Nights at Freddy’s (?)

Det populära skräckspelet har regissören och producenten Chris Columbus kopplat till sig, men har träffat ett hinder på vägen. Scott Cawthon, skaparen av spelet, har inte godkänt det manus som studion godkänt. Så om skapare och studio kan komma överens så kanske filmen går in i produktion.

Resident Evil (?)

Det är dags för en reboot! Den populära skräckspels serien har redan haft en lång rad med filmer, där Milla Jovovich haft huvudrollen, men nu är planerna framme för en helt ny serie. Johannes Roberts, som regisserat 47 Meters down, står som regissör. Efter nyheten att James Wan inte längre ska vara med som producent för rebooten så finns det inget tvivel om att detta blir ett nytt kapitel för Resident Evil. Produktionen ska börja 2019.

Monster Hunter (?)

En film som känns lite närmare än en del av de utan satt datum, då produktionen är i full gång och Milla Jovovich gett fansen smakprov med bakom scenen bilder. Paul W.S Anderson, som varit delaktig i Resident Evil filmerna, är regissör för filmen. Ron Pearlman och T.I ska vara med i filmen tillsammans med Jovovich.

Videospels filmerna som är påväg 3

The Last of Us (?)

Knappt ett år efter att spelet hade kommit ut så berättade Sony att en film var under utveckling. Neil Druckmann, som regisserade spelet, skrev manuset men har sagt att om filmen någonsin kommer ut att han hoppas att de inte använder hans manus och har uttryckt att han inte vill att den filmen blir gjord.

Carmen Sandiego (?)

Gina Rodriguez, som spelat huvudrollen i Jane the Virgin, ska vara med i och producera en live action film av lärningsspelet.

Tetris (?)

Producenten Larry Kassanoff berättade under 2016 att han har planer på att göra en sci-fi trilogi om spelet. Hur detta ska fungera, särskilt då han stått som producent för Mortal Kombat och Foodfight, är ännu inte avslöjat.

Minecraft: The Movie (?)

Efter Netflixserien och Telltale spelet så kommer en film om det oerhört populära onlinespelet. Den 11 januari avslöjades det att Peter Sollet, som regisserat Nick & Norah’s Infinite Playlist, ska regissera filmen.

Werewolves Within (?)

Liten absurditet i det faktum att Varulv är ett av de populäraste sällskapsspelet någonsin, men det är en spelversion som får en film. VR spelet, som blev oerhört populärt när det kom ut, ska få en egen film och författaren Mishna Wolff ska skriva manuset.

Uncharted (?)

Om Tomb Raider får en film måste Uncharted också få en film, det är lag. Tom Holland är knuten till projektet i huvudrollen som Nathan Drake samt går det rykten om att Bryan Cranston ska vara med. Dan Trachtenberg, som regisserat 10 Cloverfield Lane och Black Mirror avsnittet Playtest, står som regissör.

Sleeping Dogs (?)

Det enda som vi vet om projektet sen 2017 är att det fortfarande är igång enligt Donnie Yen, som spelat Chirrut Imwe i Rogue One, som ska spela huvudrollen.

Portal (?)

J.J Abrams slår till igen och precis som Half-Life 3 så kommer vi nog få vänta länge innan vi hör något.

Kane & Lynch (?)

Sen 2007 har det talats om en filmversion och de hade lyckats få Bruce Willis och Jamie Foxx att skriva på för rollerna. Nu verkar det som att Gerard Butler och Vin Diesel ska ha huvudroller och filmen ska regisseras av F. Gary Gray, som regisserat The Italian Job, Law Abiding Citizen och Straight out of Compton.

Just Dance (?)

Betala för att se andra människor dansa? Självfallet. Nyligen så kom nyheten att Screen Gems ska göra en filmadaption av Ubisofts populära festspel. Hur? Mycket rörelse är första steget.

Fruit Ninja (?)

Appar är populära för filmer, så efter Angry Birds måste man söka efter nästa. 2016 var senaste gången vi hörde något och då var det bara nyheten om att filmen skulle komma.

Metro 2033 (?)

F. Scott Frazier, som redan är aktuell som manusförfattare för Gears of War filmen, ska vara knuten till projektet men det har lagts på is då han hamnat i konflikt med Metro skaparen Dmitry Glukhovsky om vart handlingen ska utspela sig.

Så där har ni majoriteten av de videospel som kommer och är på gång. Vilka ser ni framemot? Farhågor? Förhoppningar? Finns det något annat spel som borde få en egen film?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here