Nästan halvvägs genom serien börjar saker verkligen hetta till, istället för ett avsnitt som följer det som hände i förra då Wanda födde tvillingar får vi ett nytt perspektiv på situationen i Westview. Låt mig bara påpeka att för att få en del grejer som händer i avsnittet att hänga ihop, så måste vi gå igenom bara lite grann vad som hänt.

Fjärde avsnittets första minuter kan inte beskrivas på annat sätt än kaos, som post credit-scenen i Avengers: Infinity War där Nick Fury och Maria Hill upplever The Snap. När Thanos samlade alla stenar så rök hälften av universums befolkning, The Snap som händelsen kallas, och Fury upplevde själv effekterna av att människor bara försvann. När Avengersteamet fem år senare samlade alla stenar ännu en gång, via tidsresor, så använde Hulken stenarna för att få tillbaka alla som försvann. Den här händelsen kallade för The Blip och det är härifrån avsnittet börjar. 

För de som minns Captain Marvel så presenterades vi för Carol Danvers bästa vän Maria Rambeau och hennes dotter Monica, avsnittet börjar med att alla som försvann kommer tillbaka vilket inkluderar en vuxen Monica (Teyonah Parris) som befinner sig på ett sjukhus. Korridorerna kryllar av patienter, läkare och sjuksköterskor som precis kommit tillbaka och plötsligt finns det inte utrymme nog för alla. Monica börjar desperat att söka efter sin mamma, som legat på sjukhuset på grund av cancer, men får beskedet att hon gått bort och att Monica varit borta i fem år. Innan sin död grundade Maria den hemliga byrån S.W.O.R.D vars fokus skulle ligga på att skydda jorden mot hot från rymden, till skillnad från S.H.I.E.L.D som hade fokus på hot som kom från jorden. Monica blir tilldelad sitt första uppdrag: Westview.

Jimmy Woo (Randall Park) som vi känner igen från Ant-Man and The Wasp har bett om hjälp med vad som verkar vara en försvunnen stad, som ingen utanför staden verkar minnas. Monica börjar undersöka och vid stadsgränsen verkar det finnas ett kraftfält som hon sugs in i, varpå Woo samlar ihop flera olika specialister och agenter för att få tillbaka henne samt ta reda på vad som har hänt. Darcy Lewis (Kat Dennings), från Thor-filmerna blir en del av teamet och plötsligt börjar saker klarna både för tittarna och för agenterna.

Jimmy och Darcy är tillbaka (Randall Park och Kat Dennings)

Fjärde avsnittet är verkligen mer laddat och mysteriet börjar luckras upp, saker som hänt tidigare börjar bli mer förståeliga. Det som händer Wanda och Vision känns allt mer sorgligt men dolt bakom en fasad av skratt. Vad som är verklighet och fantasi blir svårare att skilja ut. Överlag tar avsnittet in mer av det traditionella och distinkta från Marvel-filmerna, snabba skämt och karaktärer som vi snabbt blir påminda om vilka de är och vad som gör dem underhållande. Även om avsnittet inte helt handlar om Wanda och Vision så är det en frisk fläkt till formatet, med mer av det bekanta och som också visar något väldigt viktigt.

I Avengers: Endgame såg vi hur alla som var kvar hanterar sorg och förlust efter The Snap, men alla som kom tillbaka då? Även om avsnittet inte breder ut helt och hållet hur livet varit efter The Blip så är det genom väl valda scener som en förstår att de som kommit tillbaka försöker anpassa sig till att ha varit försvunna. Monica är tillbaka på jobbet efter bara tre veckor, den första enligt hennes chef, och flera vill helt enkelt inte komma tillbaka. Att utveckla detta mer i framtida Marvel-filmer samt Disney+ serierna, är verkligen bara en stor fördel för att visa upp hur de två stora händelserna påverkat universumet. Avsnittet öppnar upp för fler möjligheter samt börjar besvara frågor kring vad det är just som pågår, men lämnar en hel del osagt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here