Efter förra avsnittet så är det väldigt omställande att återvända till Wanda och Visions idylliska tillvaro, med vetskapen om vad som egentligen händer. Trots det lyckas femte avsnittet väldigt bra med att balansera mellan Westview och verkligheten utanför kraftfältet.

Wanda och Vision anpassar sig till livet som småbarnsföräldrar, med två tvillingpojkar som Wanda inte riktigt verkar kunna kontrollera. Tommy och Billy, som går från bebisar till småbarn med en blinkning, är små och oskyldiga och ser verkligen upp till sin mamma med hennes superkrafter. Pojkarna hittar en hund och avsnittet har det som sitt fokus, med två pojkar som ska försöka få behålla ett djur de hittat. Men familjelivet knakar ganska hårt i fogarna, Vision blir alltmer misstänksam och noterar hur deras grannar och vänner beter sig väldigt ovanligt. När han konfronterar en kollega på sitt jobb, där han själv inte vet vad det är han gör, så blir det tydligt att allt inte är som det ska i Westview.

På utsidan av ” Hexen ”som Darcy kallar insidan av kraftfältet, för den är i formen av en hexagon, så berättar Monica om vad som hände henne när hon själv var på insidan. Under en genomgång av hur nuläget ser ut så blir vi introducerade till en väldigt vanlig stereotyp i superhjältegenren, personen som kokar ner allt till terrorism. Hayward som leder operationen anser att Wanda är farlig och har brutit mot Visions sista önskning genom att ta hans kropp, och bemärker henne som terrorist trots Monicas protester och gör bara avtrycket som en genuint oskön snubbe. 

Avsnittet känns emellanåt lite segt, men fortfarande intressant. Wanda är en intressant karaktär som uppenbarligen går igenom en oerhörd sorg som hon inte klarar av själv, i och med att Avengersteamet mer eller mindre splittrats verkar hon sakna emotionellt stöd. Jag själv sitter mest och hoppas på att Clint, även känd som Hawkeye, ska hoppa in och försöka prata vett med henne men det lär nog inte hända. Att Wanda snott Visions kropp väcker en hel del frågetecken, exempelvis hur han fungerar utan The Mind Stone, men jag undrar mest vad som drev henne till den punkten. När vi sist såg Wanda verkade hon, trots sin sorg, stabil och det har ändå gått fem år sen Visions bortgång, så varför nu?

Utan att gå in i spoilers men de sista två minuterna fick mig att skaka lite i stolen, för det går inte att beskriva det på något annat sätt. Hur WandaVision utvecklas härifrån kan bara bli bättre, för vi sitter sannerligen ordentligt fast. I och med att Marvel själva meddelat att Wanda spelar en roll i den kommande Doctor Strange uppföljaren Multiverse of Madness, så ska det bli spännande att se vart serien lämnar henne. Kommer hon vara på Stranges sida, eller emot honom?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here