Under de senaste dagarna har både glädjande nyheter samt lite tråkiga kommit, med kopplingar till The Mandalorian. Inga saker att egentligen oroa sig för men definitivt tråkiga.

Först och främst så tar vi det lite positivare: Pedro Pascal får rollen som Joel i den kommande The Last Of Us adaptionen! Tv-serien som kommer få premiär på HBO har ännu inget satt datum för när den kommer, men det står klart att Pedro Pascal (Som spelar självaste Mandalorian samt Oberyn Martell i tidigare HBO serien Game of Thrones) I rollen som Ellie har vi Bella Ramsey, som visade framfötterna som Lyanna Mormont i GoT. Än så länge har skådespelarna själva inte gjort några uttalanden om rollsättningen.

Nu det mer tråkiga. Gina Carano, som spelar Cara Dune i The Mandalorian, har fått sparken av Lucasfilm. I ett uttalande skriver Lucasfilm:

”Gina Carano är inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer för att hon ska vara det framöver. Oavsett det så är hennes poster på sociala medier, som varit nedsättande mot människor baserat på deras kulturella eller religiösa identitet, motbjudande och oacceptabla” 

Glada och dåliga nyheter för The Mandalorian fans 1
Gina Carano (Cara Dune) är inte längre en del av Star Wars

Carano ska ha gjort flertal uttalanden på sociala medier som nu är borttagna, under förra året och i år, där hon ska ha bland annat hånat personer som bär mask under den nuvarande pandemin, lagt upp konspirationsteorier angående hur USA valet är riggat samt gjort narr av pronomen. Det som ska ha blivit sista strået för Lucasfilm var när Carano la upp bilder där det var en jämförelse mellan att vara jude under förintelsen och republikan idag.

Lucasfilm hade en spin-off för The Mandalorian planerad, där Caranos karaktär skulle ha en huvudroll, men den har numera skrotats helt. Hur kommande säsong av The Mandalorian löser Cara Dune, om de anställer en annan skådespelare eller  dödar karaktären helt och hållet, återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here