Digitala E3 är på gång och jag tänkte dela med mig av några av mina tankar beträffande Bethesda och Microsofts delade show! Det var en hel del ny samt gammal information så jag uppmuntrar till att se showen om du är nyfiken på allt som visades upp.

Jag börjar med Forza Horizons 5. Jag är som sagt ingen jättestor beundrare av bilspel, men även med mitt milda intresse kan denna serie vara intressant då den erbjuder den lättsmälta känslan av en roadtrip i intressanta miljöer och nu får vi en eftertraktad uppvisning av den nya konsolgenerationens kapacitet. Forza Horizons 5 ser helt fantastiskt ut. Den här gången äger festivalen rum i Mexiko och vi får som vanligt se både natur, bebyggelse och fornminnen och det här är rent godis för ögonen. Raytracing skapar realistiska skuggor och spegeleffekterna i vatten och bilarnas lack går knappt att beskriva. Förutom grafiken så kommer det tydligen nya system för att hålla koll på sina bilspelande vänner och om du tillåter kan spelet lära sig vilka typer av lopp och minispel du gillar och automatiskt utmana andra spelare du närmar dig som delar din smak. Jag blev faktiskt mer sugen på att prova än jag trodde. Ska det bli brumm-brumm-tjej av mig också? Shit vad otippat!

Halo Infinite är snart här och lovar att återuppliva en serie som kickstartade hela Xboxen för tjugo år sedan. Med stor satsning på både singelplayer och multiplayer, och ansvarsfulla förseningar för att faktiskt släta ut alla små skavanker innan släpp, låter det faktiskt som om det här kan vara intressant ändå. Den halvtöntiga matinée-stilen på dialogen med löften om krokiga twister passar perfekt i sin nisch och det syns att de lagt ner mycket energi på att engagera och finslipa balansen i multiplayer. Ska detta bli spelet som frälser mig i spelseriens namn? Nu tänker jag ge det en chans i alla fall!

Äntligen har vi fått lite information om Bethesdas Starfield, som har grott i sin hemliga låda i evigheter och tydligen nu kommer bli exklusivt för Xbox. Som väntat äger det rum i rymden och kommer fokusera på utforskning och expandering men det kommer tydligen också (lyckligtvis) ha rollspelselement som luktar lite Skyrim i rymden. Trailern visar upp en väldesignad omgivning i form av bas och rymdskepp, något jag faktiskt saknat i tidigare rollspel från Bethesda som har haft en tendens att kännas lite tomma och kala till förmån av storlek och frihet. Kan det vara så att de har hittat sin balans? Utöver rymden lovar de att vi ska få nosa på djupare frågor om vår existens än bara vetenskapliga, själsliga och teologiska frågor kommer också vara del av utforskandet. Mer än så får vi inte veta än men jag rekommenderar att ni alla tittar på trailern. Vi vet inte riktigt vad vi kommer få men hittills ser det onekligen rätt coolt ut.

För er som är ledsna över att piraten Jack Sparrow inte kommer att dyka upp i framtida Pirates of the Carriebean-filmer kan glädjas åt att han nu dyker upp i Sea of Thieves, där han leder en ny storydriven kampanj vid namn A Pirate’s Life. Om du frågar mig så passar nog den karaktären bättre i spel än i film ändå, vi kommer att få en hel del campy cheese och uttjatade catch-phrases, precis som det ska vara. A Pirate’s Life blir tillgängligt redan 22a juni.

Microsoft Flight Simulator kommer äntligen till Xbox Series S/X och visar upp sin fantastiska grafik där det låter dig flyga runt hela världen och se ditt eget hus. För de som tycker långsam men vacker realism är för tråkigt släpps den tillsammans med en DLC som heter Top Gun Maverick. Exakt vad den innehåller är jag inte helt säker på men jag väntar mig luftstrider, stunts, episk musik och kanske till och med lite Tom Cruise.

Det högg tag lite i hjärtat när jag såg trailern till A Plague Tale: Requiem, uppföljare till den tragiska smygarpusslaren jag recenserade för två år sedan. Det ser ut som vi återigen kommer spela en nu lite äldre Amicia som fortfarande kämpar för sin lillebrors säkerhet. Av trailern att döma kommer vi få mer problem att lösa med hjälp av pestråttor i en gripande story som kommer lämna mig gråtandes under sängen. Jag fick starka Tim Burton-vibbar av trailern till Psychonauts 2, uppföljaren till den kreativa plattformaren från 2005. Spelet går ut på att du dyker in i folks psyken och navigerar deras undermedvetna i en en skum 3d-miljö och löser problem. Estetiken och designen påminner om filmer som A Nightmare Before Christmas och Corpse Bride så vi kan vänta oss mysigt morbida karaktärer med kreativ humor.

Back 4 Blood är en själslig uppföljare till Left 4 Dead-serien, gjord av många gemensamma utvecklare men utan det gamla varumärket, men originalets DNA syns tydligt. Du och 3 vänner ska överleva zombieapokalypsen. Kort och gott. Det ser snyggt och brutalt ut med nya och större (mycket större) zombier som måste besegras med hjälp av våld och samarbete. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite nyfiken, men scenen stals lite av ett annat spel; 

Redfall, som verkar ha lite samma koncept med lite variationer. Här är det  vampyrer istället för zombier och det sistnämnda verkar ha lite mer story och karaktärsutveckling, något som jag är ganska svag för. Den här trailern har ett narrativ, kul dialog och en robothund. Jag kommer att prova båda min instinkt säger att jag kanske kommer bli mer förälskad i Redfall. Vill du ha mer charm och story eller mer våld och blod är ju såklart helt upp till dig.

Som vanligt skröt Microsoft en hel del om Game Pass och det är inte helt oförtjänt, många av de här stora spelen kommer dyka upp där på dag 1, och Bethesda ropade ut att de släpper fler av sina spel fria på spelpasset. Det har varit en lyckad satsning redan, för att skapa mervärde emot Sonys attraktiva exklusiva titlar och att nu ha detta i kombination med exen exklusivitet visar att Microsoft börjar bli redo att flexa musklerna.

Jag blev glatt överraskad av en trailer till Outer Worlds 2, som visserligen inte sade någonting alls om spelet men det sa det på ett sätt som passar deras skruvade meta-humor helt perfekt.

Det var mina tankar, jag rekommenderar som sagt att ni tittar in showen själva det var ganska mycket som täcktes på lite tid. En sak är säker, det verkar som den nya spelgenerationen är på gång att starta på allvar nu!

 

vill ni se showen finns den här:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here