Albion, the Legend of Arthur, ljuddrama från Audible 1Audible har producerat ett ljuddrama vid namn Albion: The Legend of Arthur som är baserat på den välkända legenden om Kung Arthur. Det är en historia som har berättats på många olika sätt i nästan alla tänkbara medier och jag kunde inte låta bli att undra om vi verkligen behöver en till. 

När jag lyssnat på tre avsnitt måste jag faktiskt erkänna att jag förmodligen kommer att fortsätta. Jag blev lite osäker i början eftersom det handlade mycket om dåtidens politik och det kändes som en del rabblande av hierarkier och seder som jag inte var insatt i och fick svårt att relatera till, men så snart den expositionen var ur vägen och jag fick lära känna karaktärerna blev det genast mer fängslande. Jag bryr mig om personerna som driver handlingen och relaterar till deras livsöden och det blev faktiskt intressant att se hur just denna versionen av Arthurs äventyr skildrar de olika välkända (men ändå okända nog att vara kreativa med) birollerna i den gamla sagan, som Merlin eller Lady in the water.

Politiken och expositionen har faktiskt ganska stor roll i berättandet då Audibles mål var att göra historien aktuell genom att dra paralleller med samtiden och utmana vår tillit till etablissemanget och uppmuntra en trotsig och hoppfull inställning till en osäker framtid.

Albion: The Legend of Arthur är tillgänglig på Audible.com idag för de som är intresserade.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here