Black Clover: Quartet Knights - Fanservice för fansen 1

Finns till plattformar: Playstation 4 och Microsoft Windows
Utvecklare: Ilinx
Utgivare: Bandai Namco Entertainment
Genre: Action
Antal spelare: 1-4
Släpps: 2018-09-14

Black Clover tar plats i en värld av svärd och magi, vilket är en mycket tacksam miljö att göra ett spel av. Baserat på en manga med samma namn, som började publiceras under 2015 och senare fick en anime som började sändas för cirka ett år sedan.
Spelet introducerar en ny story, och jag är inte bekant med denna serie sen innan och har därför inte koll på vad storyn är i mangan, vilket det känns lite som om spelet antar att man ska ha från början. Men sen å andra sidan är detta spelet gjort med fans av mangan och animen i åtanke.
Black Clover utspelar sig som sagt i en värld av svärd och magi, och spelets huvudperson Asta är en av de få som inte kan använda magi alls, utan förlitar sig på sina två svärd.
Guilds av olika slag är vanligt i denna värld, Asta och hans vänner tillhör en och flera andra möter man genom spelets gång med sina egna unika och excentriska medlemmar.

Black Clover: Quartet Knights - Fanservice för fansen 2

Som sagt har spelet en unik story, som är ganska snabbt avklarad på ungefär två timmar. Händelserna följer först Asta och hans kamrater som tidigt blir åtskilda från sin guilds kapten Yami. Andra delen av storyn följer sedan Yamis del av historien tills alla till sist blir återförenade.
Spelet erbjuder en hel del spelbara karaktärer, från Asta och hans vänner till skurkarna i serien, indelade i fyra olika kategorier; Fighter, Healer, Shooter och Support, vilket är ganska självförklarande vad varje klass gör. Varje karaktär har skills och attacker som speglar vilken klass de tillhör, men utöver lite varierande magi-attacker så fungerar alla karaktärer i princip likadant och det känns inte som om att det lönar sig så mycket att försöka spela strategiskt, att button-masha sig igenom fighterna blev till slut det lättaste.

Dock var det rätt roligt att spela i Practice Mode och prova alla karaktärerna och hitta vilka jag trivdes bäst med. Vilket för mig blev Support-karaktärerna.
På tal om karaktärerna, jag är en person som uppskattar karaktärsdesigner väldigt mycket, och det är ett stort plus i detta spelet. Många av karaktärerna är medlemmar i någon guild och har därför en typ av uniform, men alla känns ändå unika och med sin egen personliga touch på sina outfits.

Black Clover: Quartet Knights - Fanservice för fansen 3

 

En stor del av anime-spel på senare tid är 4 vs 4 online-matcher, vilket verkar bara lite av en trend just nu, och Black Clover: Quartet Knights är inget undantag. Jag önskar att jag kunde berätta något om min erfarenhet av online-matcherna men tyvärr kom jag aldrig så långt. När jag försökte koppla upp mig möttes jag av felmeddelande som bad mig ändra min “NAT type” (Network Address Translation) på mitt Playstation för att kunna spela online, vilket är något som jag aldrig någonsin har stött på innan. Att ändra NAT type är krångligt men inte omöjligt. Det involverar dock att behöva komma åt adminpanelen på din router och vet man inte vad man håller på med kan man råka lämna systemet helt öppet för säkerhetsintrång, inte helt lätt att fixa alltså. Jag som bor på internat på en folkhögskola har inte tillgång till admin på internatets router från första början, sedan känner jag mig nog inte tillräckligt säker i mina teknikskills att jag skulle våga prova. Så detta får bli ett projekt för en annan gång.

Black Clover: Quartet Knights - Fanservice för fansen 4

Överlag känns Black Clover: Quartet Knights lite forcerat, som om man snabbt har satt spelet i utveckling och snabbt har försökt få det släppt för att ta vara på mangan och animens popularitet. Vilket jag tycker är väldigt synd, för det finns absolut potential här att bli något riktigt bra. Som jag nämnde i början så är en fantasyvärld med svärd och magi tacksamt att översätta till ett spel, det gör sig bra i spelform helt enkelt och känns självklart. Jag hade gärna sett mer fokus på story-delen, för som den är nu känns det lite som en eftertanke, något man slängde in på slutet för att fylla ut så det inte bara var online-matcher.
Som sagt så gjordes det här spelet med fansen från mangan och animen i åtanke, som säkert gillar att få se sina favoritkaraktärer i ett spel och att kunna spela som dem. Men är man inte ett fan av Black Clover sedan innan så har jag svårt att se att detta spelet skulle vara värt att skaffa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here