“ Väx aldrig upp, det är en fälla ”något jag hört många gånger.
När jag fick ett barn tänkte jag “ Nu finns det mycket leksaker jag kan leka med utan att det ska vara något konstigt med det. ” Men frågan är, hur mycket leksaker fortsätter vi leka med livet ut?
Vissa gillar att bygga leksaksbilar, flygplan eller annat som man monterar upp i miniform och som man sedan målar, andra samlar på figurer som omvärlden ser som leksaker men inte förstår värdet i det. Vissa gillar att bygga rymdraketer av lego. Samma sak gäller serietidningar.
Men dessa ”leksaker” kommer alltid ha ett värde oavsett vilken ålder vi är och nu har jag upptäckt något annat som är lika roligt att bygga som sakerna jag nämnde här ovan och det är Pixio.

 

Vad är Pixio?
Tänk er pixelgrafik men fysiskt, Minecraft men i verkliga livet. Små magnetklossar som man kan stapla på varandra för att forma till en figur.
Nu har jag fått chansen att testa Pixio och detta valde jag att göra med mina elever på skolan jag jobbar på.

Jag fick hem 2 olika varianter, den ena innehöll 50 block och den andra med 400 block. Till detta får man ett litet häfte med inspiration och man kan även ladda ner en app om man vill göra något annat som inte finns i boken.
Det fanns verkligen ingen begränsning av vad man kunde göra med dessa små magneter i olika fäger. Lätt att sätta ihop och lätt att ta isär.
Vi var överens om att det var kul att bygga små figurer tillsammans och inte alls svårt.
Förutom att det var kul och bygga går det även att använda det i olika ämnen i skolan. Men jag hade själv velat bygga en stor pixel figur som är lika hög som mig.

De som har skapat Pixio har tänkt rätt och släppt något som passar både stora som små.  Något mer vi kan lägga till i samlingslistan.
Varför inte skapa en Minecraft värld i ditt rum. Det hade jag gjort och nu längtar jag tills min dotter är lite äldre så att vi kan bygga pixel gubbar tillsammans.

 

Minstingen: 199 kronor och då ingår 50 block i sex olika färger.
Baddaren med 800 block i 16 färger: 2 999 kronor.
Däremellan finns varianter med 400, 200 respektive 100 block.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here