Först och främst måste jag vara helt ärlig mot er innan vi kan gå vidare med denna text, jag har aldrig spelat The Elder Scrolls. För att ni ska förstå mitt första intryck och mina tankar behöver jag klargöra detta känner jag.

Ibland kan en timme vara för kort för att få en uppfattning om ett spel och nervositeten över detta kändes i magen fram tills jag satte mig ner framför datorn för att skriva om detta. Jag hade inga förkunskaper och jag visste inte hur detta skulle gå, men jag tror att det är då man kan uppfatta spelet på ett helt annat sätt än de inbitna spelarna, och prata om spelet med nya perspektiv.

Jag har alltid älskat att testa nya spel och få nya intryck oavsett hur länge sedan ett spel släpptes. Om du som läser är lika oerfaren som jag när det kommer till The Elder Scrolls Online kommer vi ändå att ha en väldigt mysig och rolig resa framför oss. Ni som spelat The Elder Scrolls tidigare kanske får den där ”första gången-känslan” av denna text.

Dagen i London blev väldigt kort på grund av att flyget var försenad. När vi väl kom till eventet (3 timmar försent) möttes vi av stora växter och en miljö liknande den i spelet. Maten och fikat vi fick under dagens gång var även det inspirerad av spelet och det tyckte jag var supermysigt och fint. Allt detta gjorde att upplevelsen blev lite roligare.

En dag i Summerset med Bethesda 1

Innan vi fick testa spelet fick vi en jättebra introduktion. De berättade under presentationen att de försöker nå ut till fansen med deras åsikter kring spelet – mycket satsning på community med andra ord.
Tydligen är inte Summerset en ny expansion, utan ett nytt kapitel, och det ville Bethesda poängtera under introduktionen. Fokus är att göra nya kapitel och inte expansioner. De berättade också att för ca 24 år sedan var det öppet till Summerset. Spelarna kunde ta sig dit redan då under en period. Fördelen med Summerset är att de lägger en stor fokus på nybörjare, alltså människor som mig, som aldrig spelat The Elder Scrolls tidigare.
Det är bara att hoppa in sa de, man behöver inte ha några förkunskaper. Nu kan vi alla spela Summerset. Jippi!

En dag i Summerset med Bethesda 2

I Summerset startas spelet med en kort genomgång vilket gjorde att jag kom in i spelet rätt snabbt. Men först fick jag skapa min karaktär.

Ska jag vara helt ärlig igen? Jag hängde inte riktigt med i början, jag sprang runt och tröck på massor av tangentknappar tills jag insåg hur man gjorde. Och det tog inte många minuter tills jag fastnade för spelet och började härja på ”stan”. Och det var exakt vad jag gjorde under slutet av spelet, men mer om det snart.

Under spelets gång fick vi springa runt på stan och prata med olika människor där vi själva fick välja svaren på dialogerna.

Det gick väldigt trögt i början och jag sneglade mot Daniel som satt bredvid mig för att se om jag sprang åt rätt håll. Problemet med det var att man kunde gå sin egen väg och göra olika uppdrag, så att titta på vad han gjorde underlättade inte för mig.

Under halva spelet var jag efterlyst. Jag gick runt och dödade oskyldigt folk vilket man inte ska göra. Istället började varje vakt jag stötte på att jaga mig i full fart. Det var omöjligt att komma undan dem, även om jag smög omkring. Jag var tvungen att vänta tills jag kunde betala för att bli frisläppt.

Nu har vi lärt oss, döda inte random människor, och ha inte vakter efter er.

Efter att vi fick spela i ca en timme åt vi den goda lunchen, en väldigt intressant och speciell lunch som är värd att nämnas.

En dag i Summerset med Bethesda 3

Här har ni det vi fick att välja på:

Bespoke catering: All food is based around food items that can be found in-game in Elder Scrolls Online

Breakfast
➢Cinnamon Gorapples pastry lattice
➢Bravil melon salad
➢Assorted muffins
➢Chocolate torsade

Lunch (finger-food buffet)
➢Kwama Egg tortilla with chorizo and potato
➢Combwort Flatbread topped with smoked chicken, apple relish and pine nuts
➢Hag Fen Pumpkin Pie (v)
➢Little pots of Hunter’s Pie
➢Camlorn pancetta and pistachio sausage rolls
➢Purple potato salad with golden beets and cured mackerel
➢Cyrodilic Corn Bread with Velothi Cabbage Soup or tomato soup (v)
➢Kwama risotto balls with garlic basil pesto (v)

Afternoon snacks & cakes
➢Cinnamon Gorapples loaf cake
➢Scones withgrape preserves
➢Sweet Rolls!

Jag har äntligen skaffat mig The Elder Scrolls Online och kommer definitivt kötta detta tills Summerset är ute i sommar. Spelet i sin helhet låter väldigt intressant, jag tror även att Summerset kommer locka till sig massor av nya spelare, som mig t.ex. Jag menar, om jag gillar detta kommer nog alla älska det, eller vad säger ni?

Nu räknar vi ner dagar, månader och timmar innan Summerset finns tillgänglig.

Pc/Mac: 21 Maj
Playstation 4/Xbox One: 5 Juni

Här kan ni även se lite gameplay från när jag spelade.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here