Vi testar Osmo Creative Starter Kit 1Vi har fått hem den prisbelönta Osmo Creative Starter Kit för att testa. Denna gång fick min dotter Skyler vara med och assistera då det är ett anpassat läromedel för barn att utveckla sin kreativitet, tänka visuellt, lyssna och lösa problem genom Ipad, ritplatta och pennor.
Detta kit är rekommenderad från 3 år och min dotter har ca 6 månader kvar innan hon når den åldern  men det stoppade inte oss.
När vi fick hem paketet och öppnade lyste det i min dotters ögon, hon älskar att få måla och vara kreativ på sitt egna sätt.
Ivrig som hon är öppnade hon paketet tillsammans med mig och hade knappt tålamodet att vänta på nedladdning av appen och all installation som behövdes. Hon skrek “Måla måla måla!” och hoppade av glädje.
Tillsammans satte vi oss för att måla på en whiteboard-liknande platta, Ipaden visade vad vi skulle måla och allt vi målade visades på skärmen i efterhand tack vare en liten spegelliknande pryl som man satte fast på kameran.

Vi testar Osmo Creative Starter Kit 2Vi testade 3 olika tillägg som man fick med, den jag personligen gillade mest var Mo, som är ett animerat och gulligt monster, och gav instruktioner på vad man skulle måla.
Skyler förstod inte så mycket av instruktionerna så hon målade på med de 4 färgerna man fick med.
Det var lätt att måla och att ta bort färgen från plattan med den röda trasan som även är till för att förvara tuschpennorna i.

För att summera tror jag absolut på detta, det är ett jättebra sätt att få barn att utvecklas kreativt genom att använda dagens teknik. Även om min dotter inte kunde förstå vad hon skulle göra så var hon jättenöjd med att få måla på detta sätt och kommer kunna utveckla sig genom att få träna på att titta och lyssna.
Även om hon endast klottrar nu, kommer det gå över till att hon försöker måla som instruktionerna ger när hon blir lite äldre.

 

Vi testar Osmo Creative Starter Kit 3Innehåll:
Osmo Base & Reflector till iPad, ny Creative Board, 4 whiteboardpennor, förvaringsväska av mikrofiber, tre spelappar: Monster, Newton och Masterpiece

Pris:
Ca 1199kr

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here