I somras meddelade Valve att de skulle börja släppa igenom alla spel som laddas upp på spelplattformen Steam. Trots detta har över 200 spel blivit bortplockade under de senaste veckorna.

Så länge spelens innehåll inte är olagligt, eller består av direkt trollande, tänker Valve inte lägga sig i vad som laddas upp på deras spelplattform Steam. Detta gick företaget ut med i ett officiellt blogginlägg i juni.

En anledning som lyfts fram är att det är omöjligt att inte göra någon arg eller upprörd med det man släpper igenom eller blockerar. Företaget skriver att inte ens medarbetarna på Valve själva är överens om hur man ska ställa sig till spel som behandlar vad de beskriver som ”kontroversiella ämnen”, nämligen: ”politik, sexualitet, rasism, genus, våld och identitet”.

En annan anledning är att man vill slippa lägga tid och resurser på att agera ”innehålls-poliser”. Istället vill man kunna fokusera på att utveckla verktyg som gör att spelarna själva kan ställa in vad de vill se på Steam och inte. Under september kom en uppdatering från Valve om detta arbete.

Den nya policyn betyder, enligt Valves blogginlägg, att ”Steam-affären kommer att innehålla någonting du hatar och inte tycker ska existera. Såvida du inte har några alternativ kommer detta garanterat att hända. Men du kommer också att se någonting i affären som du tycker ska finnas där, och som andra personer kommer att hata och inte vilja ska finnas.

Det betyder också att spelen vi släpper in i affären inte kommer att reflektera Valves värderingar, bortom den enkla ståndpunkten att ni alla har rätten att skapa och konsumera det innehåll ni väljer.”

Trots detta har över 200 spel plockats bort från Steam under de senaste tre veckorna. Eller spel och spel, förresten. Företaget själva menar att de titlar som sållats bort snarare är ”spelformade objekt”, och faller därmed under företagets definition av ”direkt trollande”, skriver PC Gamer.

Några av guldkornen som det alltså inte längre kommer gå att köpa från Steam-affären är: ”BOOBS BATTLEGROUND”, ”PUTIN, BOOBS and TRUMP”, ”Mariko: Hot Nightlife”, ”Home Alone Girlfriend”, ”Dad’s co-worker”, ”Boobs Puzzle”, ”Rich life simulator VR” och ”MILF”.

Misströsta dock inte. Som vanligt på Steam kommer den som redan hunnit köpa spelen fortfarande kunna ladda ned och spela dem från sitt konto. De kommer dock inte längre att dyka upp i affären.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here