I Torsdags den 11 Juni fick vi äntligen se den nya Playstation 5 konsolen!

Konsolen kommer släppas precis lagom till jul 2020. Under det live streamade eventet fick vi se hur den nya konsolen kommer se ut, även den nya handkontrollen.

Under eventet fick vi även en hel drös med trailers på spel som kommer släppas till PS5. Några av dom var Horizon: Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales och den efterlängtade remaken på Demon’s Souls.

Den nya designen för Sony’s PS5 var lite av en chock. De valt att gå med en väldigt modern och rund design. De har även valt att konsolen och kontrollen ska vara både svart och vit med den klassiska blå belysningen som är ikoniskt för Playstation.

De visade både en modell med CD läsare och en hel digital variant utan CD läsare för de som alltid köper sina spel digitalt. Det som vi kanske saknade mest under eventet var dock priset för Playstations nya next gen konsol. Men ska vi spekulera lite kan vi gissa att priset kommer ligga högre än vad vi är vana med. Ni vet next gen å allt…
Vi fick inte heller något exakt datum för när monster maskinen kommer ut för oss dödliga att frossa oss i. Men det vi vet är att den kommer släppas sent i år. Säkert lagom till jul.

https://youtu.be/Lq594XmpPBg

 

GAMES REVEALED:

Spider-Man: Miles Morales
Gran Turismo 7
Godfall
Horizon: Forbidden West
Oddworld: Soulstorm
Resident Evil 8: Village
Demon’s Souls
Grand Theft Auto 5 enhanced
Project Athia
Solar Ash
Rachet & Clank: Rift Apart
Sackboy: A big Adventure
NBA 2K21
Destruction Allstars
Deathloop
Stray
Goodbye
Returnal
Bugsnax
Hitman 3
Ghostwire: Tokyo
Jett: The far shore
Kena: Bridgeof the Spirits
Litte devil inside
Astro’s Playroom
Pragmata

Det var en hel del spel som visades upp och det finns många vi på redaktionen är riktigt taggade på! Speciellt Stray med den lille katten i en värld fylld med enbart robotar. Vilka spel är ni som mest taggade på? Tror ni att Playstation’s nya monster maskin är så där next gen fantastisk som de säger?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here