Sist, men verkligen inte minst, avrundade Square Enix måndagen med sin live-konferens – och Square Enix levererade.

Square Enix spände sina muskler med stora speltitlar som Marvel’s Avenger, Dying Light 2, Outriders, Dragon Quest XI, ett antal remastered editions av gamla RPG-titlar och det allra mest förväntade spelet: Final Fantasy VII Remake.

Utöver Final Fantasy VII, visade Square Enix upp en hel del andra Final Fantasy-titlar och innehåll. Klassiker som Final Fantasy VIII och Crystal Chronicles kommer få vardera en mastered edition. De som uppskattar Final Fantasy-musiken kan nu utan dåligt samvete lyssna på deras favorit soundtracks på musikappar som Spotify m.m. Dessutom annonserades Final Fantasy VIX: Shadowbringers, ett nytt expansionspaket till MMO:t Final Fantasy VIX

Här kommer några höjdpunkter från Square Enix’s E3 konferens:

Final Fantasy 7 Remake

Konferensen kickades igång med ett effektfullt drag grundat i stark nostalgi: den gamla spelmenyn från Final Fantasy VII. Därefter spelades en längre trailer för den kommande spelet.

Producenten Yoshinori Kitase och Senior Managern Neal Pabon, intog scenen och bröt ned detaljer om gameplayet och vad som kommer att förväntas av det nya spelet. Kitase avslöjade att spelet kommer vara över två Blue-Ray skivor och att en stor del av spelet expanderar berättelsen om Midgar. I uppvisningen av gameplayet demonstrerade karaktärerna Cloud Strife och Barret det nya gameplayet. Pabon förklarade att en stor del av spelets combat är en förening mellan real time-action och strategi. Bl.a. finns det en ny Tactical Mode-meny med special attacks och kommando som t.ex. att byta karaktärer.

Spelet kommer att lanseras mars 2020 och för de inbitna fansen kommer även två olika special editions av spelet släppas: Deluxe och 1st-class edition värd hela 330 amerikanska dollar.

Utöver trailers, uppvisningar och annonseringar, var den självklara höjdpunkten när Tetsuya Nomura gick upp på scenen till den ikoniska temalåten för Sephiroth: ”One-winged Angel”, vilket är likvärdigt som att gå upp på scenen till Darth Vader’s temalåt.

 

Final Fantasy 14: Shadowbringers

Det annonserades ett nytt expansionspack till MMO:t Final Fantasy VIX. Expansionspaketet är inget mindre än Shadowbringers. Naoki Yoshida, producenten och regissören bakom Final Fantasy VIX, berättade att MMO:t firar 6 år och att sedan det lanserades har 16 miljoner registrerats sig. Shadowbringers lanseras 2:a Juli i år.

 

Dying Light 2

Trailern till det kommande parkour-zombie spelet Dying Light 2 visades upp. Spelet lanseras våren 2020.

 

Outriders

En ny spännande titel vars trailer visades upp under konferensen. Studion bakom detta spel är People Can Fly, som har utvecklat spel som Bulletstorm och Gears of War. Sebastian Woiciechowski, studions chef, avslöjade att spelet kommer vara en action/shooter med co-op och lanseras till PS4, Xbox One och PC sommaren 2020.

 

Dragon’s Quest XI och Dragon Quest Builders 2

två Dragon Quest-relaterade speltitlar visades upp i olika trailers. I det ena visades ett nytt, expanded version av Dragon Quest XI som kommer släppas på Nintendo Switch i höst. Spelets titel är Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age definitive edition S. I den andra trailern visades det nya spelet Dragon Quest Builders 2. Enligt trailern kommer det finnas olika crafting skills, en ny följeslagare i strider m.m. Första demot kommer vara tillgänglig på PSN 27:e Juli i år och det fullständiga spelet lanseras den 12:e Juli.

 

Marvel’s Avenger

Med en stark början på konferensen gjorde Square Enix ett smart drag att även ha ett likväl starkt slut. Det må ha varit utdraget för några, men det var verkligen värt väntan. Det räckte med att Marvel’s logga visades för att få igång publiken rejält.

En cinematisk trailer till det kommande spelet Marvel’s Avengers visades till slut under konferensen. Studion bakom det kommande spelet är Crystal Dynamic och deras Creative Director Shaun Escayg och Vice ordförande Bill Rosemann intog scenen för att berätta mer om spelet. Escayg och Rosemann avslöjade att spelet kommer vara ett upplevelserikt action-adventure spel med cinematiska cutscenes. Som spelare kommer man kunna välja sin favorit Avenger att spela som. De Avenger-hjältar som går att välja mellan är Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Iron Man (men ingen Hawkeye? publiken noterade detta). Fler karaktärer kommer att vara tillgängliga i framtiden.

Roll-listan för Avenger’s röstskådespelare avslöjades också. De röstskådespelare som ska spela de ikonsika hjältarna är Nolan North som Iron Man, Troy Baker som Bruce Banner/Hulk, Travis Willingham som Thor, Laura Bailey som Black Widow och Jeff Schine som Captain America.

Spelet kommer att lanseras i maj 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here