Gothcon, ett spelkonvent som äger rum i Göteborg under påsken var tillbaka i år efter att ha blivit inställd 2020 och enbart varit digital 2021. Konventet var lite mindre i skala nu första gången efter pandemin men det var ändå underbart att vara där igen. Dock satt inte Tove Gillbring uppe vid Åskfågelns monter som hon brukade göra. Efter en lång kamp mot sin sjukdom fick hon avnjuta vad hon kunde av årets gothcon via länk. 

Tove Gillbring 1967-2022 1
Fotograf: Joe Dever

Natten efter konventet somnade hon in och lämnade oss. Mitt hjärta går ut till hennes make Anders och vän Åsa, som hjälpte henne prata med besökare digitalt. Själv mötte jag henne bara en gång per år på gothcon då jag alltid spelade och köpte det senaste innehållet till deras rollspel Western. Detta spel är en av anledningarna att jag inte missat ett enda gothcon sedan mitt första, då jag spelade Abigail i äventyret “det Gyllene Ögat”. Tove och Anders syn på hur rollspelskaraktärer fungerar matchar min egen till 110% och deras äventyr lyckas alltid dra in mig och förvandla mig till rollpersonen med minnen, känslor, hopp och drömmar. Trots att jag bara träffade henne en gång per år har hon betytt väldigt mycket för mig. 

Ni som läser mycket här på sajten vet hur mycket rollspel har betytt för mig och hur mycket jag tycker om just Western och äventyren som hör till. Under förra årets Gothcon som ägde rum digitalt spelade jag Tess Calloway i äventyret “den Röda Änkan” och både Tove och Anders dök upp i kanalen för att observera gruppen jag spelade i. Det kändes som en helt fantastisk ära och efteråt kontaktade de mig för att berätta att de tyckte om hur jag spelade karaktären de skrivit. Jag flög på moln, det var inte bara konventets utan hela årets höjdpunkt!

I år spelade jag såklart årets äventyr “En Kista full Med Dollar” och hade som vanligt underbart kul, karaktären jag fick spela var djup och invecklad och historien var intressant, underhållande och medryckande. Jag kommer fortsätta spela Western så länge det spelas på Gothcon och mina tankar kommer gå till Tove varje gång.

 

Tack, underbara Tove för att du delade din passion, talang och kreativitet med oss. Mitt liv har blivit mycket rikare tack vare dig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here