Den kontroversiella kanadensiska Overwatch spelaren Felix ”xQc” Lengyel har blivit bannad – igen.

Dallas Fuel meddelade igår på sin officiella Twitter att xQc inte kommer att delta i dem kommande matcherna i Overwatch League förrän den 10 februari då första delen av ligan är över.

Anledningen till bannen är att den omtalade spelaren ska ha uttalat sig homofobiskt om Austin ”Muma” Wilmot, som är öppet homosexuell, i en av sina streams.

Dallas Fuel meddelar också att man aktivt jobbar med att förbättra sina spelare och försöker hjälpa dem att bli så bra spelare som möjligt. Det betyder även under tiden då spelarna inte tävlar.

Felix har tidigare blivit bannad för att ha rapporterat olika spelare utan anledning och för att inte ha samarbetat under en compmatch.

Senare under dagen bad Felix om ursäkt för sin kommentar på sin Twitter.

”I didn’t say what I said on stream with malicious intent, I legit did not compute the whole thing before. I speak too fast, everything happens too fast. Everything is so fking trash lately. Hope I can turn this into something good, sorry Muma.”

Austin ”Muma” Wilmot ska ha accepterat ursäkten.

3 KOMMENTARER

  1. Det är skönt att det tas tydliga grepp kring sånt här; jag är så trött på den giftiga miljön som finns i onlinespel och när proffs som xQc beter sig illa får det stora konsekvenser; han är ju en förebild för många.

    Tror att den här sortens beteende är vanligt i andra tävlingssporter också, men där bär inte spelarna mic och streamar inte sina träningssessioner. De borde kanske, så att de tänker efter en eller två gånger innan de uttrycker sig kränkande.

    Det är ett stort steg mot eSportens legitimisering att lagen straffar dåligt beteende!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here