Då Azeroth’s sår sakta läker är det splittrade förtroendet mellan Alliansen och Horde mycket svårare att reparera. Men då en ny krigstid börjar måste Azeroths krigare ge sig ut på en resa för att rekrytera nya allierade. De måste tävla om världens mäktigaste resurser och de måste slåss på flera fronter. Är det Horde eller Alliansen som kommer leda Azeroth in i framtiden?

WoW Battle for Azeroth Logo

Bildkälla: Wowwiki

Den 21 september (edit: när artikeln skrevs var BfA.s release datum i september) 14 augusti 2018 släpps Battle for Azeroth som är den nyaste uppdateringen till spelet World of Warcraft.

Nedräkningen har nu officiellt börjat i och med att Blizzard släppt BfA.s förköp. Nyheten om Battle for Azeroth kom under Blizzcon i november 2017. Nu har Blizzard äntligen släppt en större Q&A där spelutvecklaren Ion Hazzikostas, under 1 timme, svarar på frågor från fansen.

Videon finns länkad i slutet av artikeln. Under de första minuterna talar de på en mer allmän nivå innan de djupdyker in i frågorna.

Själva förköpet finns i två alternativ. Standard edition eller digital deluxe edition. I båda paketen får man tillgång till en level 110 boost men deluxe paketet innehåller förstås fler godsaker. Vad sägs om en liten sköldpaddskompis? Deluxe paketet innehåller bland annat Tottle, som är en liten sköldpaddsbebis.

Battle for Azeroth 1

Bildkälla: Wowhead

En av de stora nyheterna förutom Battle of Azeroth är att Blizzard tänkt öppna nya servers där man kan spela Vanilla format, det vill säga World of Warcrafts ursprungsformat. De nya servrerna kommer vara så kallade World of Warcraft classics.

Då jag har talat med spelare som varit med sen Vanilla har jag fått samma svar. De är alla exalterade över den nya uppdateringen. Det nya upplägget känns fräscht och de av oss som haft en paus från spelet har talat om att återvända tillsammans.

Blizzard hade många idéer om hur de ville utveckla Vanilla men som fick läggas åt sidan för de nya uppdateringarna som kom. Därför är den här nyheten extra stor för de som vill återuppleva World of Warcrafts början eller bara spela nostalgitripp.

 

Varje söndag framöver kommer nya artiklar om spelet World of Warcraft komma ut. Har du önskemål om vad du skulle vilja läsa lämna en kommentar här under. Tillsammans räknar vi ner till September.

2 KOMMENTARER

    • Du har rätt 😀 när jag skrev den här artikeln i februari var datumet för BfA i september. Men tack för din uppmärksamhet, jag ska göra en ändring i texten för de som hittar till den nu. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here