Nu i påskhelgen är det dags Gothcon i Göteborg. Det är konvent som erbjuder analoga spel i alla dess former: brädspel, kortspel, rollspel och figurspel. De kommer även bjudas på musikal med nördtema, auktion, liveinspelning av poddcast och ett spelrum med fokus på kvinnor och ickebinära-spelare.

Vid en första titt på schemat så är det inte helt lätt att förstå vad som är vad. Så här kommer en liten hjälp:

  • Gult är brädspel
  • Blått är figurspel
  • Mintgrön är kortspelstuneringar (endast Netrunner i skrivande stund)
  • Grönt är rollspelsarrangemang som en måste anmäla sig till
  • Ljusgrönt är rollspel med drop-in
Årets Gothcon har något för alla 1
Högerklicka på bilden och välj ”Öppna bilden i en ny tab” för att se en större bild. Källa.

Är det det första konventet du besöker så rekommenderar jag att du tar ett varv i alla rummen och kollar in läget. Ett bra ställe att börja sitt spelande är någon av spelbarerna: Die Ludo, Spifs Brädspelsbar, Krigsspelsrummet, SARZ spelbar, GoBo Spelbar och Nördeboets Zombie- och dexterity-rum. Där brukar de ha en massa spel en får testa och entusiastiska spelledare som mer en gärna förklarar reglerna. Du kan komma själv eller med andra, det finns alltid bord som behöver en spelare till.

Identifierar du dig som kvinna eller icke-binär så kan du även titta in hos Leia. Där kan du lära dig spela Magic, testa brädspel, lägga pärlplattor och lyssna på föreläsningar. Lite som ett minikonvent i konventet. Jag är med och arrangerar Leia så kom gärna förbi och säg hej.

Själv kommer jag titta in hos Fryx Games. Det är dom som utvecklat och gett ut det enormt populära brädspelet Terraforming Mars. Jag har inte spelat det än men hoppas få chansen under konventet. I deras rum kommer en även kunna få testa på några av deras outgivna spel som de har på gång. Spännande!

Årets Gothcon har något för alla 2
Utvecklarna bakom Terraforming Mars, Fryx Games, kommer ha ett rum på årets Gothcon

Årets Gothcon bjuder även på två SM-kval till två spel som är väldigt lätta att lära sig: Carcassone och Ticket To Ride. Jag skulle till och med gå så långt att säga att du kan lära dig båda spelen en kvart innan turneringarna börjar (osäker om de kräver anmälan). Vem vet, kanske bor det en svensk mästare i dig?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here