Efter ett år har mobilspelet Fire Emblem Fates både vunnit Mobile Game Of The Year i Japan och laddats ner av miljontals spelare, både av nykomlingar till serien och fans som har spelat huvudserien i åratal. Spelet hittade snabbt en bra balans mellan de två olika typerna av spelare och har sedan dess gett ut nya uppdateringar med bara några veckors mellanrum.

Nintendo publicerade nyligen en eventkalender över jubileumsfirandet. Bland annat kommer Story Mode att uppdateras och nya hjältar kommer att adderas till spelet.
Eventet ”Choose Your Legend” från spelets start har även kommit tillbaka, där spelare fick rösta fram sina favorithjältar från huvudspelen. De fyra som var mest populära – Ike, Lyndis, Roy och Lucina – gavs senare ut i spelet med unika färdigheter och nya skins. De nya fyra som röstas fram kommer att ges ut på ett liknande sätt som de förra vinnarna av röstningarna.

Det har även under den senaste veckan släppts nya Weapon Refinery-uppdrag där spelare kan samla på tidigare väldigt sällsynta material som gör din armés vapen starkare – vilket kan komma att jämna ut slagfältet för dem som kanske inte har haft turen att åkalla redan kraftfulla karaktärer som Michaia, Eldigan eller Kagero.

Vad är Fire Emblem Heroes?

Spelet fungerar som en miniversion av huvudserien, men trots det lilla formatet så känns det ändå som ett riktigt Fire Emblem-spel. Du bygger upp din armé med en samling av All-Star karaktärer från huvudserien och utkämpar slag. Spelet använder sig av sin klassiska Sten-Sax-Påse funktion där till exempel svärd slår yxa, yxa slår lans, och så vidare. Spelet har känts dynamiskt och ibland även väldigt utmanande, även för gamla veteraner av huvudserien.
Permadöd-mekaniken från de tidigare Fire Emblem-spelen har tagits bort, och du återfår dina fallna kämpar efter striderna.

Nya hjältar åkallas med hjälp av ”Orbs” som du betalar för att få en slumpmässigt utvald karaktär, baserad på ett färgval du gör då du betalar dina Orbs. Färgerna står för olika slags vapentyper, så till exempel rött kan stå både för karaktärer som använder svärd, röd magi, eller en röd drake.
Du får nya Orbs genom att utföra olika uppdrag i till exempel Training Tower där du samtidigt tränar upp din armé, i spelets Story Mode, special-uppdrag och så vidare. Spelet har även börjat med dagliga log-in bonusar där du kan tjäna ihop en pott med Orbs.
Du kan även köpa Orbs med riktiga pengar, men spelet har under den senaste tiden blivit allt mer generös med utdelningen av Orbs.
Nintendo utlovar nu även en ”Välkommen Tillbaka”-bonus för spelare som inte varit inloggade på över mer än trettio dagar där de kommer att få cirka tjugo Orbs om de kommer tillbaka.

Du kan läsa mer om Fire Emblem Heroes och få fler nybörjartips på Fire Emblem Heroes Beginner-sida !

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here