Det är ett pussel att få sin vardag med barnen att gå ihop och samtidigt ha tid att spela. Ibland får man acceptera att det inte alltid går som man tänkt sig. 

 

Ja, det är inte alltid lätt att få det att gå ihop, speciellt inte om man är ensamstående med barn och samtidig vill kunna unna sig speltid. Hur gör man då? Det är det som är frågan, och det finns ju ingen mall att gå efter direkt utan man får testa sig fram till vad som passar en själv och familjen i övrigt bäst.

 

Det finns dock en del saker man kan tänka på. Det första är väl hur mycket tid man kan lägga ner på att spela. Vissa kanske kan sitta en timme om dagen medans andra kan sitta fem till sex timmar. För mig varierar detta väldigt mycket från dag till dag och det kan vara svårt för personer man spelar med som inte har barn att förstå att man inte alltid kan. 

 

Jag spelar väldigt många onlinebaserade överlevnadsspel och i de flesta av dessa spel ingår man i en klan på cirka fyra till tio spelare, ibland till och med fler. Det krävs ofta att man är online rätt mycket för att dra sitt strå till stacken. Man vill ju inte lämna allt det tråkiga till klankamraterna och sen bara vara med på det roliga. Nu har ju jag turen att spela med andra som också har barn och förstår att man inte kan viga sitt liv åt att spela som andra kan. I den klan jag är med i nu är vi mer som en stor familj än ett gäng främlingar som spelar trots att vi sitter utspridda runt om i världen.

 

Jag brukar ofta spela antingen på dagen då barnen är i skolan och jag inte har en massa saker att göra hemma, eller så väntar jag helt enkelt tills dom gått och lagt sig. Däremot blir nackdelen på kvällen att man lätt fastnar och inte tar sig i säng då man borde, så är det i alla fall för mig. Det där med självdisciplin är inte alltid min starka sida då jag vet att jag kan sitta kvar. 

 

En annan sak som kan göras är att involvera sina barn  – om man har barn som också gillar att spela det vill säga. Min son, Lucas, spelar väldigt mycket med mig och det funkar hur bra som helst. Jag tycker även det är bra att han spelar med mig för på det sättet blir jag mer involverad i vad han gör online. Jag har även spelat med hans vänner och dom är alla hur fina som helst, och jag har mer eller mindre blivit deras online mamma. Vi har många speltimmar bakom oss och jag kan ärligt säga att det är 100 gånger roligare att se barn och ungdomar spela än vuxna.  De tänker på ett helt annat sätt än oss och det är väldigt fascinerande.

 

Om man har delad vårdnad kan man alltid förlägga den mesta speltiden under veckan då barnen är hos den andra föräldern, vilket gör saken väldigt mycket lättare. Jag tror väldigt mycket på kommunikation med de övriga i klanen. Skulle jag exempelvis inte ha tid att spela en fredag för att barnen ska på kalas är det fritt fram för dem att finna en ersättare för mig. . Bara man ger de övriga information i tid så brukar det mesta lösa sig.

 

Detta var lite om hur jag får min vardag att gå ihop. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp för någon annan som också vill kunna spela trots att de har barn, för ärligt talat vad vore livet utan barn och gaming?

Föregående artikelNu kommer Lovecraft till Android
Nästa artikelStöd för kontroller i Call of Duty Mobile kommer snart!
Mina Johansson
En norrländsk virrpanna med alldeles för många järn i elden alldeles för ofta. Älskar djur och natur och drar gärna på en fiskeresa lång bakom guds rygg. Är helt hooked på Conan Exiles och kan liksom inte få nog av det hur nu det är möjlig. Jag spelar mycket tillsammans med mina barn och jag kan inte annat än älska det , man får många skratt men även många gråa hår ;). Älskar kaffe och hockey och utan dessa 2 faktorer i mitt liv skulle jorden sluta snurra och min hjärna sluta funka så det så. Har ni frågor om Conan eller bara vill chit chatta så är ni varmt välkomna att höra av er för mer social människa får ni nog leta efter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here