Actionfilmen baserad på den japanska mangan Battle Angel Alita från 90-talet har nyligen hamnat i ett rättsligt bråk med ett företag i Florida. De hävdar att 20th Century Fox, som ger ut filmen, har gjort sig skyldiga till varumärkesintrång.  

Det amerikanska företaget Epic Stone Group stämde tidigare i veckan 20th Century Fox, och hävdar att de äger rättigheterna till ”Battle Angel”.
Epic Stone Group hävdar att de sålt merchandise med varumärket Battle Angel sedan 2009, och innefattar tv-spel, actionfigurer och andra leksaker. I april 2018 lämnade de en ansökan om att deras varumärke även ska täcka bland annat DVD:er, e-böcker och ringsignaler.

Foxs film, Alita: Battle Angel, har en planerad premiär på Alla hjärtans dag den 14e februari i år, och Fox har redan släppt merchandise från filmen. Epic Stone Group hävdar att detta förvirrar konsumenter och skadar deras varumärke, och att Fox var medvetna om deras varumärke Battle Angel och använde det ändå i syfte att lura konsumenter att tro att Epic var involverade i Alita: Battle Angel.

Epic vill att Fox ska tvingas att avsäga sig all vinst från Battle Angel, plus att Fox ska sluta att sälja och promota varor med varumärket på.

Fox har valt att ännu inte kommentera stämningen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here