Critical Role ska bli animerad serie!

0
232

I måndags gick kickstartern av stapeln för att finansiera en halvtimme lång animerad specialavsnitt baserat på den mycket älskade live stream-showen Critical Role; där kända röstskådespelare spelar Dungeons and Dragons.

Det är allt eller inget – om de inte når målet kommer det inte bli något alls. Men det visade sig att fansen gick verkligen all-in. På bara två timmar samlade projektet in 2 miljoner dollar, det dubbla värdet av det ursprungliga målet.

Vad som började som hemtrevliga spelkvällar med vänner som dessutom är kända röstskådespelare, förvandlades år 2015 till en veckovis live stream-show på twitch som blev oerhört populärt. Spelarna är  Laura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Liam O’brien, Marisha Ray, Sam Riegel, Travis Willingham och sist men definitivt inte minst, Matt Mercer som Dungeon Master (förkortat till DM).

I första kampanjen spelade dem som Vox Machina, en grupp med hjältar i den fiktiva fantasy-kontinenten Tal’dorei. Efter första kampanjens slut den 12:e Oktober 2017, fick Critical Role en serietidningsadaption som blev en stor succé. Nu har Critical Role dragit igång med en kickstarter-kampanj för att göra ett animerat specialavsnitt som kommer att heta Critical Role: The Legend of Vox Machina..

Critical Role ska bli animerad serie! 1
Hunter Bonyun (@deerlordhunter)

På projektets hemsida om varför dem har valt gräsrotsfinansiering (crowdfunding på engelska), istället för att bli finansierade av ett mediaföretag, förklarade dem att Riegel och Willingham hade pitchat idén till flera företag, men deras budget på 750 000 dollar var en alldeles för stor risk att ta. Särskilt eftersom det är baserat på en påhittad Dungeons and Dragons-berättelse. På hemsidan skriver dem följande:

“[…]By doing so, we can continue to stay true to our beloved characters and tell the stories you want to see. With an ever-burning desire to bring a Vox Machina animation to the masses, we decided to give the power back to our amazing community, roll up our sleeves, and make this special with YOU instead.”

Det animerade specialavsnittet kommer att utspela sig innan live stream-showen började sändas, med en helt ny storyline. Critical Role har tagit in kända manusförfattaren Jennifer Muro (Star Wars: Forces of Destiny, Spider-Man, Justice League: Action) och animationstudion Titmouse för att förverkliga detta drömprojekt. Såklart ska röstskådespelarna själva spela som sina egna spelkaraktärer.

Critical Role ska bli animerad serie! 2
Critical Role – Geek and Sundry

Den ursprungliga budgeten var 750 000 dollar, vilket är en stor summa för ett animerat specialavsnitt. Det spelade dock ingen roll för critters (Critical Role-fans), på bara två timmar skänkte dem 2 miljoner dollar, vilket är alltså dubbelt så mycket som deras ursprungliga mål.

Detta har gjort att Critical Role har lagt till ytterligare målsättningar.  Förutom förlängd tid på specialavsnittet, var en av de nya målen att göra en animerad serie med flera avsnitt. Denna serie skulle då basera på Briarwood-storylinen i första kampanjen.

När det annonserades om att det fanns potential för en längre serie med flera avsnitt, reste sig critters igen och la sitt allra högsta bud. På bara några dagar har fansen lyckats att skänka 7.5 miljoner dollar, vilket betyder att de fyra första avsnitten i den animerade serien är finansierade.

Det är fortfarande en månad kvar tills kickstartern avslutas, vilket betyder att det finns en möjlighet att den allra sista målsättningen att fullända den animerade serien inte är helt omöjlig.

Critical Role’s rollbesättning var helt mållösa när de bara på två timmar fick deras drömprojekt helt finansierat. Bl.a. har Matt Mercer, Critical Role’s dungeon Master, uttryckt sin stora tacksamhet till fansens enorma stöd på Twitter:

Critical Role ska bli animerad serie! 3
Twitter

Critical Role sänds på Twitch varje torsdag kl 19:00 (PST). Varje avsnitt laddas upp veckan därpå på måndagar/tisdagar på Youtube. Både första kampanjen och den pågående, andra kampanjen finns tillgängliga att sträckkolla på youtube.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here