Cyberpunk 2077 har varit en återkommande snackis sen dess att spelet visades upp under E3 2018, med höga förväntningar redan från början, och det är svårt att undvika att åtminstone en vecka utan någon form utav nyhet kopplad till spelet. Det är inte dags att ändra på det nu.

Från det lilla som gått att se från gameplay och demos som CD Projekt Red släppt i samband med E3 så har det verkat som att spelet kommer vara i first-person, att allt som huvudkaraktären ser är som om spelaren såg det själv. Några få undantag var att det blev third-person när en satte sig i ett fordon eller hade cutscenes där man kunde se huvudkaraktären gå upp ur sin säng eller svara i telefon, men det verkar vara ändrat nu.

Efter att en intervju som Night City Life gjort med Miles Tost, som är med och gör level designen för Cyberpunk och som också gjorde det för The Witcher 3, så gick en forumtråd igång på CD Projekt. En användare, Shavod, bröt ner det viktigaste i intervjun samt hade tagit kontakt med Cyberpunks egna Twitter och frågat om det stämde att alla cutscenes i spelet kommer vara first-person. Svaret blev att inlevelse var väldigt viktigt för dem så alla cutscenes kommer vara i first-person, Shavod undrade därefter om detsamma gällde för sexscener och det gör det.

Cyberpunk 2077 saknar third-person perspektiv 1
@Shavod

Efter detta har Marcin Momot, CD Projekt Reds global community lead, tagit till Twitter för att förklara om den nya skiftningen:

”  Beslutet som gjorts av teamet att gå 100% first-person i @CyberpunkGame är något som kommer gynna det mycket från gameplay och berättande perspektiv. Som sagt, spelare kommer fortfarande att kunna se sina karaktärer på inventeringsskärmen, under körsekvenser, i speglar och, mycket ibland, i några cutscenes. ”

Cyberpunk 2077 saknar third-person perspektiv 2

Cyberpunk kommer utan tvivel bli ett ytterst intressant spel, med något som särskiljer det något extra från andra spel som CD Projekt Red gjort eller från andra spel överlag. Om nu sexscenerna är det viktigaste oavsett vilket perspektiv dem görs i är uppe för debatt, men detta är inte sista gången vi skriver om Cyberpunk.

Cyberpunk 2077 släpps 16 April 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here