För de allra flesta insatta i anime och manga är Death Note ett välbekant namn. En story som var ett väldigt tongivande verk för det tidiga 2000-talet, som än idag är omåttligt populär med massvis av nya adaptioner av olika slag. Nu efter knappt 13 år efter att mangan fick sitt slut, släpps ett helt nytt oneshot-kapitel.

Dream teamet bestående av författare Tsugumi Ohba och konstnär Takeshi Obata skapade tillsammans en otroligt spännande psykologisk mystery thriller i 108 kapitel. Det är över 1,000 sidor av den nervkittlande mentala kampen mellan geniet Light Yagami och superdetektiven L. En kamp som ska komma att bestämma världens öde, och ödet för boken känd som Death Note, vars första regel är; människan vars namn skrivs i denna bok ska dö.

Death Note har återvänt för en speciell oneshot 1
Dödsguden Ryuk och huvudkaraktären Minoru Tanaka. Källa: Shueisha.

För undertecknad var Death Note en av de allra första berättelserna som verkligen fick mig fast i anime och manga, och jag vill inte spoila storyn för mycket för er som varken har sett eller läst den. För att uppleva Death Note för första gången är verkligen en berg- och dalbana jag rekommenderar.

Men det här nysläppta kapitlet då? Nu har Ohba och Obata slagit sina kloka huvuden tillsammans och släpper ett helt nytt 88 sidor långt specialkapitel som utspelar sig i vår nutid. Det är dock inte en repetition av den gamla Death Note, en del karaktärer från då dyker upp, men vi får en helt ny huvudkaraktär som väljs ut till Death Notes användare, högstadieeleven Minoru Tanaka som har otroligt högt IQ men inte motivation till mycket. Han ger dödsguden Ryuk ett löfte, som han lovar att uppfylla om Ryuk återvänder med Death Note-boken två år senare.

2020 är en helt annan tid än tidigt 2000-tal där den första berättelsen utspelar sig, vilket framgår tydligt i detta nya kapitel där ämnen som paranoia över ett övervakningssamhälle och kraften av sociala medier tas upp.

Det bästa av allt är faktiskt att detta kapitel går att läsa helt gratis tack vare Viz Media via Manga Plus Shueisha.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here