Det oerhört populära spelet Stardew Valleys skapare Eric Barone ber fansen att inte förvänta sig för mycket av hans kommande projekt, efter att ha avslöjat att de två kommer vara en del av samma universum som succén.

Det var för tre dagar sedan som Eric Barone, också känd som ConcernedApe, svarade på frågor på Twitter. Frågan om skaparen bakom Stardew Valley, har några andra projekt på gång inom samma universum dök upp och Barone svarade att det finns planer på det.

Spelet släpptes för första gången 2016, till strålande recensioner och publikens jubel. Sedan dess har spelet sålt 10 miljoner exemplar och finns tillgänglig över många plattformarna som Playstation 4, Xbox One, iOS, Android och Linux. En farming simulator RPG som låter spelarna odla och skörda sina egna grödor samt kunna gifta sig och skaffa barn, som tagit världen med stormsteg. Automatiskt har fansen längtat efter en uppföljare, eller bara mer från Barone. Vilket de nu kanske får.

På sin Twitter fick Barone frågan om han ” Har några planer på att göra ett nytt spel i Stardew Valley universumet? ” Svaret från Barone var att han jobbar på två projekt ” en utspelar sig i samma värld som Stardew Valley, men inte ett farming spel. Det andra är jag inte helt 100% säker på än men det kommer knyta sig till Stardew Valley på något sätt. ”

Detta fick fansen att tagga till och Barone var snabb med att följa upp sin tweet med fler tankar. Han avråder att folk blir för upprymda just nu, att han helst vill undvika för mycket upprymdhet och spekulation. ” Jag vill bara göra vilket spel som kommer naturligt för mig utan för mycket press eller förväntan. ” skriver Barone. Han fortsätter sedan med ” Jag är inte ute efter att göra nästa Indie smash hit, jag vill bara göra ett till spel som jag kan njuta av och är glad över. Och att dela min konst och idéer med världen. Om det blir populärt, kommer jag vara glad, men det är inte mitt fokus. ”

Så här långt så vet vi att Barone har två projekt igång, vad de blir eller när de kommer är osäkert. Men det viktigaste är kanske att låta det få ta sin tid och det som kommer det kommer.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here