Välkomna tillbaka till Panem, för att välja en modig flicka och pojke för att tävla i det första hungerspelet. Det är dags att ladda upp igen för att besöka den dystopiska världen där barn slåss emot varandra, Huvudstaden är en korrupt plats full av ondska och lögner och stora delar av befolkningen svälter. 

Suzanne Collins, som skrivit succé trilogin Hunger Games (Hungerspelen på svenska) har nu gått ut med att det kommer en ny bok som ska utspela sig 64 år innan första boken i serien. Den kommer utspela sig ungefär 10 år efter den första revolten, där distrikten gick ihop mot Huvudstaden och förde ett krig mot deras tyranni, vilket också leder till att Hungerspelen får sin början.

Det finns ännu ingen information om handling eller karaktärer men Collins har gett ett litet smakprov på vad man kan förvänta sig i den nya boken.  ”Med den här boken ville jag utforska naturens tillstånd, vem vi är och vad vi uppfattar krävs för vår överlevnad, säger hon. ”Återuppbyggnadsperioden 10 år efter kriget, vanligtvis kallad Dark Days – landet Panem kämpar för att komma tillbaka på fötterna – ger bördig mark för karaktärer att kämpa med dessa frågor och därigenom definiera sina åsikter om mänskligheten. ” Låter utan tvivel som något väldigt intressant.

Lionsgate, som utvecklat filmadaptionerna av trilogin med Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson i huvurollerna, jobbar redan på en filmadaption av den kommande boken. Enligt Joe Drake, president för Lionsgate, så har de kommunicerat med Collins under hennes skrivningsprocess och ser framemot att fortsätta arbeta nära med henne om filmen.

Slukade själv böckerna som tonåring och ser framemot att kunna få se hur Hungerspelen började, om något hoppas jag innerligt på flera karaktärsperspektiv. Att kunna få fler insikter i hur Huvudstaden fungerar, innan kriget, och veta vad som händer i distrikten.

Boken siktar på att släppas 19 Maj 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here