Det extremt hypade The Last of Us Part II släpptes äntligen i mitten av juni, och i takt med att fans betade sig igenom spelet så flödade åsikter och tankar kring storyn och karaktärer ut på internet. 
Men som vanligt kan en del gamers inte bete sig och utvecklaren av spelet, Naughty Dog, dess regissör Neil Druckmann och karaktären Abbys röstskådespelare Laura Bailey har fått mota en hel del hot och hat sedan spelets släpp. 

Förra veckan tog röstskådespelaren Laura Bailey till Twitter för att berätta om de grova dödshot hon har fått skickade till sig sedan spelet kom ut.
För er som inte har spelat spelet eller lyckats undvika snacket kring det kanske undrar vad är anledningen till detta? För att hålla det så spoilerfritt som möjligt; karaktären som Bailey gör rösten till i spelet, Abby Anderson, dödar en en annan stor karaktär i början av spelet och har en skurkroll genom större delar av storyn. Hennes handlingar i spelet har väckt vreden hos många spelare som sedan i sin tur har valt att ta ut denna vreden i DMs till Laura Bailey och Naughty Dog.

Som sagt, Bailey delade med sig på Twitter av några meddelanden hon har fått den senaste tiden och det är ingen trevlig läsning. Men hon har också fått väldigt många positiva och peppande meddelanden, och hon tackade för påminnelsen att det goda överväger ofta det dåliga.

The Last of Us Part IIs regissör Neil Druckmann delade också med sig av en del av allt hat han har fått skickat till sig. Inte är detta heller trevlig läsning men vill en se meddelandena finns de på Druckmanns Twitter, jag vill bara ge en varning för mycket trans- och homofobi, antisemitism, sexism och all sån skit.

Naughty Dogs officiella Twitter-konto lade också upp ett inlägg samma dag och fördömde alla former av trakasserier och hot mot spelets team och skådespelare.

Såklart är det fullt tillåtet att inte gilla eller till och med hata ett spel eller en karaktär men för guds skull skicka inte dödshot till personerna bakom verket.

Vill ni läsa vår recension av The Last of Us Part II kan ni göra det här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here