Fria Ligan släpper en startbox av sitt rollspel Tales from the Loop (engelska versionen av Ur Varselklotet) i samband med att spelet blir en TV-serie producerad av Amazon. Spelet som inspirerats av Simon Stålenhags konstböcker har bland annat inspirerat andra TV-serier såsom Stranger Things.

Tillbaka till Varselklotet 1

Spelet äger rum på 80-talet, antingen vid mälaröarna eller amerikanska Nevada, båda platser är canon då historien kretsar runt mystiska händelser runt en partikelaccelerator som existerar på två platser. Huvudrollerna är alltid barn i åldrarna 10 till 15 som måste lösa science fiction-mysterier då vuxna alltid är för upptagna med sitt vardagsliv för att fatta vad som händer omkring dem. Det är alltså 80-tal, fast med robotar, svävande fordon och annat kul.

Det är ett kul initiativ då folk som gillar serien kan halka in i rollspelsträsket med ett fint välkomstpaket som introducerar dem till en underbar hobby. Boxen kommer att innehålla den illustrerade regelboken, kartan över spelvärlden, ett fristående äventyr vid namn “The Recycled Boy” och ett set av deras sexsidiga tärningar med spelets logga som nummer sex samt fem färdiggjorda spelarkaraktärer.

Tillbaka till Varselklotet 2

Jag blev både besviken och lättad när jag hörde att serien kommer utspela sig helt i USA och inte i Sverige. Besviken för att en stor del av spelets charm är den svenska 80-talsestetiken men Simon Stålenhag säger att han hellre har det så än en ytlig svensk kuliss med amerikanska skådisar som lägger på en fejkad skandinavisk accent och han har ju en poäng. Jag blev dock lättad eftersom det hade varit svårt för mig att se en serie som bestrider den episka och underbara berättelse som växer fram i min egen rollspelsgrupp som spelar Ur Varselklotet. Jag är helt förälskad i den här kampanjen, dess spännande twister och färgstarka karaktärer. Jag ser fram emot TV-serien men för mig kommer min kampanj vara den riktiga historien och – är det inte just det som gör rollspelshobbyn så underbar?

Simon Stålenhag säger också att serien inte kommer bli en 80-tals pastisch som Stranger Things är, den äger rum på 80-talet men kommer inte ständigt hylla det årtiondet. Nu råkar jag gilla Stranger Things men det är nog en bra sak att Tales from the Loop inte gör samma sak utan skapar sin egen identitet som låter storyn och inte årtiondet stå i centrum. 

Jag kommer att recensera starterboxen lite längre fram, tills dess kan ni ju njuta av trailern.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here