Det är svårt att ha saker att se fram emot i dessa tider, när väldigt mycket blir inställt eller framflyttat men något vi kan verkligen tagga för är Playstation 5. Igår presenterade Playstation äntligen hur kontrollen för nästa generations konsol kommer se ut.

Sony håller den kommande spelkonsolen Playstation 5 framför oss men gömmer den under en duk och visar bara vissa delar. I mars höll systemarkitekt  för Playstation 5 Mark Cerny i en livestream där han pratade om själva systemet för den kommande konsolen. Vi har ännu inte fått en ordentlig titt på själva konsolen men kan roa oss med att kolla på kontrollen iallafall.

I ett blogginlägg igår skriver Playstation själva om kontrollen som har fått namnet DualSense, tillsammans med bilder på kontrollen går de igenom vad som är nytt för den nya generationen. Genom att utgå från Playstation 4 och den tillhörande DualShock kontrollen, som gjorde stor succé bland spelare och kritiker, har utvecklarna tagit fram en kontroll som ska kunna dra in spelarna i spelens värld. Kontrollen ska låta spelare kunna uppleva sådant som ” grynigheten i att köra en bil igenom lera ” för att förhöja upplevelsen. L2 och R2 har uppgraderats till ” adaptable triggers ” vilket innebär att beroende på vad spelaren gör, spänna en båge exempelvis, så kommer det kännas av när en interagerar med knapparna vilket också ska bidra till upplevelsen.

Första bilden på DualSense (Foto: Playstation)

 

Blogginlägget nämner att deras hårdvara team har haft ett nära samarbete med deras design team, för att kunna se till att kontrollen inte upplevs stor och tung utan ska kännas mindre än den faktiskt är. Vi tog också tankeväckande hänsyn till sätt att upprätthålla en stark batterilivslängd för DualSense uppladdningsbara batteri, och för att minska kontrollens vikt så mycket som möjligt när nya funktioner lades till. ” Skriver de i inlägget, vilket kan innebära att det kommer gå en längre tid innan kontrollen behöver laddas.

DualSense (Foto: Playstation)

Med nya funktioner har gamla behövt flytta på sig, DualShock knappen ” Share ” är dessvärre inte medtagen till nästa generation utan har ändrats till ” Create ” Det kommer alltså fortfarande gå att dela med sig av sina spelupplevelser men hur knappen kommer fungera kommer utvecklas mer när konsolen närmar sig sin butiksdebut. DualSense har behållit touchpaden som kom med förra generationen och då ingen ny info finns går det att anta att den kommer ha samma funktion som tidigare.

DualSense (Foto: Playstation)

DualSense kontrollen kommer även ha en inbyggd mikrofon. Inlägget beskriver hur den är  ” perfekt för att hoppa in i en snabb konversation. Men naturligtvis, om du planerar att chatta under en längre period, är det bra att ha ett headset till hands. ” Playstations produkt manager Toshisama Aoki tog till Twitter för att dela med sig av DualSense och avslöjade att kontrollen kommer ha ett ljuduttag som kommer kunna koppla ens headset direkt till kontrollen.

Inlägget avslutas med några ord från Jim Ryan, ordförande och VD för Sony Interactive Entertainment. ” DualSense markerar en radikal avvikelse från våra tidigare kontroll erbjudanden och fångar hur starkt vi känner för att göra ett generationssprång med PS5. Den nya kontrollern, tillsammans med de många innovativa funktionerna i PS5, kommer att vara transformerande för spel – fortsätter vårt uppdrag på PlayStation att driva gränserna för spel, nu och i framtiden. Till PlayStation-communityn vill jag verkligen tacka er för att ni delade denna spännande resa med oss ​​när vi går mot PS5: s lansering under Julen 2020. Vi ser fram emot att dela mer information om PS5, inklusive konsoldesign, under de kommande månaderna. ” 

Kontrollen låter minst sagt maffigt samt har utan tvivel fått en riktigt läcker design, den vita färgen med lätta gråa och svarta färger är verkligen ett steg i rätt riktning. Det enda som saknas nu är en konsol men som det låter är vi inte långt ifrån att få mer info om designen för konsolen. Playstation 5 förväntas släppas samtidigt som Xbox Series X kring julen 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here