Det är dags för en helt kvinnlig europeisk e-sports liga. Female Legends, ett community för tjejer inom E-sport, har tillsammans med Challengermode skapat Women’s Esports League. Denna liga ska vara exklusivt för kvinnliga spelare och diskussionerna för denna liga har varit igång sen denna sommar, men i december startar de öppna kvalen för ligan.

Poängen med ligan är att det ska vara ett skyddat sätt för tjejer att kunna satsa på E-sport utan de kränkande kommentarerna som kan uppstå.

Vi vill ge dem en chans att tävla utan att höra förnedrande kommentarer och för att visa tjejer att det finns folk som tror på dem. Dessutom vill vi erbjuda en seriös plattform och liga med en prispott som kan mäta sig med andra tävlingar. ” säger Olivia Mattson, från Female Legends, till tidningen Metro. Prispotten kommer ligga på 50 000 kronor under den första säsongen, och kommer fokusera på CS:GO och League of Legends.

”  Vi har märkt att det är högt tryck på våra League of legends- och CS:GO-turneringar. Framförallt från svenskt håll men även från övriga Europa. Det visar på att det är brist på turneringar över lag. ” Fortsätter Mattson, lag från hela Europa är välkomna att kvala.

Det ska bli spännande att se detta kliv för kvinnlig E-sport, samt att hoppas att fler vill satsa på att fortsätta till proffsnivå. Det kan också visa en stark uppmuntran mot att fler tjejer ska ge sig in på E-sport, vilket bara kan bli bättre då det är en väldigt mansdominerad sport. Ser framemot premiärsäsongen, som går av stapeln under första kvartalet av 2019.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here