Neeko, en sprallig och nyfiken shapeshifter klädd i glada färger, men som med sina kameleont-krafter kan bli vem hon vill. Hon är dessutom den senaste HBTQ-karaktären att komma till spelet!

Sedan Neekos release har spelare märkt att hennes citat i spelet visar en skillnad på hennes interaktioner mellan kvinnliga och manliga karaktärer, och hon verkar föredra kvinnor. Matt Dunn, som har skapat Neekos karaktär bekräftade på Twitter att här finns det minsann inte plats för några subtila hintar, och gissningar, rätt och slätt Neeko är lesbisk.

Reaktionerna på detta har varit antingen svart eller vitt. Många twitter-användare har överöst Matt Dunn med kärlek i tråden där han bekräftade Neekos läggning och berättar om en glädje att få se mer mångfaldiga karaktärer de kan känna igen sig i.
Andra lägret är, inte bara men väldigt mycket, manliga gamers som är rosenrasande över att det ens bara nämns att en karaktär är HBTQ. Hett tips, om ni inte vill drunkna i HBTQ-fientliga och funkofobiska kommentarer så håll er borta från diverse kommentarsfält som tar upp Neeko ett tag framöver.

Men vad kan Neeko göra då? Som sagt är hon som en kameleont, och kan förvandla sig till allierade champions. Dock blir illusionen bruten om hon attackerar eller blir attackerad. Detta ger chansen till spelarna att komma på nya spännande strategier.
Beroende på vem Neeko förvandlar sig till kan hon antingen få fienden att fly från henne eller dra alla uppmärksamhet till sig själv och ge sina allierade en chans att agera.

Mycket av MMORPGs bakgrundshistoria och lore får ofta inte så stor plats i själva spelet, utan utforskas mest utanför i andra medium. Så det är trevligt när en sådan här sak kommer med, och att det inte följer trenden med att bara säga att en karaktär är HBTQ och sedan inte ha några som helst belägg som bekräftar det i spelet, filmen eller vad det nu kan vara.
Det är dock en extremt låg tröskel att ta sig över, men men. Ett litet steg i rätt riktning.

Här nedan kan ni se Neekos champion trailer.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here