Regissör och animatör Makoto Shinkais förra film Your Name. var en superstor succé sommaren 2016 och blev den fjärde bäst säljande biofilmen i Japan genom tiderna, och blev minst lika väl mottagen i resten av världen. Nu har det blivit dags för Shinkai att presentera sitt nästa projekt.

Japanska studion och distributören CoMix Wave films tillkännagav idag att Shinkais nya film har titeln Tenki no Ko: Weathering With You (Weather Child: Weathering With You) och kommer att få biopremiär i Japan den 19:e juli 2019.

Makoto Shinkais nya film kommer i juli 2019 1
Källa: CoMix Wave Films officiella facebooksida.

Texten högst upp på postern betyder; ”Det här är historien om världens hemlighet som bara hon och jag känner till”

Filmen handlar om gymnasieeleven Hodaka som lämnar sitt hem på en isolerad ö och flyttar till Tokyo, men blir genast pank. Han kämpar på och får till sist ett jobb som skribent på ett konstig ockult magasin. Efter att Hodaka börjar på sitt nya jobb regnar det dagarna i ända, och i ett hörn av stora och stressiga Tokyo möter han en dag den unga kvinnan Hina. Hina har en mycket speciell förmåga, förmågan att stoppa regn och rensa himlen.

Skådespelaren Kotarou Daigo kommer att göra rösten till Hodaka och skådespelaren Nana Mori kommer att göra rösten till Hina.

Makoto Shinkai har också bekräftat att filmen kommer att bli släppt världen över, redan bestämda platser är Nordamerika, Europa, Asien och Sydamerika.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here