För de som tröttnat på att fånga pokémons, magiska föremål eller spöken så finns det en till tävlande i AR-genren. Minecraft Earth har börjat med early access för sitt nya mobilspel.

Sen maj tidigare i år har det varit vida känt att den svenska spelutvecklaren Mojang, som gjort monstersuccén Minecraft, haft siktet på att släppa ett eget mobilspel. Spelet ska vara i samma anda som exempelvis Pokémon Go eller Wizards Unite, med en egen tagning på AR(Augmented Reality) Precis som andra AR spel så kommer poängen vara att ta in den verkliga världen i den fiktiva och göra linjerna mellan dem osynliga, som i Pokémon Go där mobilkameran används för att plocka in verkligheten i det fiktiva.

Det är ett fåtal länder som fått early access till spelet, särskilt då det inte har något officiellt datum på när det släpps, som UK, Australien och US. Det finns nu också tillgängligt för svenska spelare att ta del av detta, då appen ligger uppe på App Store och Google Play. På Minecrafts egna hemsida skriver de själva hur fler länder kommer få tillträde till spelet tidigt, sakta men säkert.

Minecraft Earth så ska spelarna samla på sig material, som de kan finna igenom att vandra omkring, och sen använda de för att bygga (så precis som i Minecraft) sakerna en bygger kan sedan appliceras på den verkliga världen i mobilen. Spelet kommer också ha möjlighet för spelare att interagera med varandra och de dem möjligheter att bygga tillsammans.

Tänker du ladda ner appen och se vad Minecraft har att erbjuda? Tänker du vänta tills spelet släpps helt?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here