Blizzard har det inte lätt just nu. Efter att ha fått utstå hård kritik över att de stängde av spelaren Blitzchung, efter hans uttalanden om att befria Hong Kong i en livestreamade intervju, så har det inte sett bra ut för spelföretaget.  

Allt började när Hearthstone spelaren Blitzchung, efter att ha vunnit i en turnering, sa i en livestreamad intervju ” Befria Hong Kong, vår tids revolution! ” och därefter blivit avstängd från spelet samt förlorat sina prispengar. De som gjorde intervjun har inte längre något samarbete med Blizzard, vilket företaget själva gick ut med, samt togs Blitzchungs match och intervju bort från alla deras officiella kanaler. Detta togs emot med hård kritik, varpå Blizzard sänkte avstängningstiden till ett halvår och lät han få sina prispengar. Trots detta så har fansen rasat över Blizzard, med uppmuntran till bojkottning av deras produkter samt deras kommande event Blizzcon som sker i början på november.

Demonstranter i Hong Kong

 

Det som lägger till mer ved till elden är att just nu så har demonstranterna i Hong Kong börjat använda Overwatch karaktären Mei i samband med deras protester, vilket ska delvis vara ett försök till att få Overwatch bannlyst i Kina. Användandet av Mei ska delvis vara då hon, enligt spelets officiella info, ska vara från Xi’an som ligger i Kina men också för att få spelet bannlyst. Då Blizzard fick kritik för att försöka skydda sina egna intressen, för att ett kinesiskt företag har andelar i spelföretaget, genom att stänga av Blitzchung så är planen att om Overwatch blir bannlyst i Kina så förlorar de pengar. Många demonstranter har setts bära skyltar med Mei på, samt finns det planer för att använda karaktären i samband med en planerad protest som kommer utföras under Blizzcon i Kalifornien.

Utöver detta så har Blizzard bestämt att ställa in sitt planerade event för Overwatch, eventet skulle ha varit imorgon den 16 oktober i New York och skulle vara i samband med att spelet släpps till Nintendo Switch. Det var tidigare under dagen som Nintendo New York tog till Twitter för att meddela fansen om att eventet blivit inställt, som haft en kort levnadsperiod då eventet blev annonserat den 9 oktober. Om detta har något sammanband med användandet av Mei eller den kritik Blizzard fått är osäker, då inget officiellt uttalande gjorts.

Med Blizzcon runt hörnet så blir detta onekligen en spännande tid framöver för Blizzard.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here