För alla som redan börjat skriva på sina julklappslistor för nästa år, här har ni något riktigt trevligt att lägga till på listan: Playstation 5 kommer till julen 2020.

Idag på Playstations blogg delades den glada nyheten att nästa generations spelmaskin kommer lagom till jul nästa år, och från den informationen så går det att se att PS5 kommer bli något helt annorlunda.

Det har redan kommit en liten smygtitt på den nya kontrollen som kommer följa med PS5. Inlägget som är skrivet av Jim Ryan, ordförande för sales och global marketing, tar upp att ett av målen med nästa generation är att fördjupa den deltagande känslan när en spelar ett spel. Det är via just känsla som de har fördjupat sig, då kontrollen ska skaka annorlunda vid olika interaktioner. Att krascha in en vägg under ett racingspel ska kännas annorlunda gentemot om en får en tackling i ett fotbollsspel, samt att texturer ska ha en annorlunda känsla som att vada genom gräs eller lera inte ska kännas likadant.

Det är inte bara skakningarna som får en djupare känsla, utan L2 och R2 får också ta del av detta. Utvecklare ska kunna anpassa knapparna med olika mängder motstånd, så att spelaren verkligen får känslan av att spänna en båge eller gasa i en uppförsbacke, vilket benämns som ” Adaptive triggers ” i blogginlägget.

Mer information kommer komma under året men tills dess har vi flera nyheter till PS4 att fortfarande njuta av bland annat The Last of Us Part II och Death Stranding. Så börja spara nu eller be tomten riktigt snällt så får vi se vad framtiden väntar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here