Audible satsar hårt på att damma av ett så gammalt koncept som radioteater för en ny och mer modern publik. Jag recenserade nyligen deras Assassin’s Creed: Gold och om du inte har tid att läsa den kan jag fatta mig kort och bara avslöja att den var bra.

Radioteatern ger... Neil Gaiman's The Sandman 1Nu släpper de snart sin tappning av Neil Gaimans ikoniska seriealbum The Sandman som släpptes av DC Comics för mer än tre decennier sedan. Om du gillar fantasy, serietidningar eller som jag, är en Gaiman-fangirl borde du verkligen se fram till detta. Neil Gaiman ligger bakom historier som Coraline, Stardust, American Gods och The Graveyard Book med flera. Som i flera av hans böcker lånar The Sandman inspiration från mytologi och formar den till en rik och kreativ värld som dryper av Gaimans absoluta kärlek till berättarkonsten, en kärlek som blir tydlig om du lyssnar på någon av hans ljudböcker som han ofta läser upp själv, han verkligen älskar att berätta sagor.

Audible lovar en stjärnspäckad rollista och även om jag inte lyckats får fram vilka som är inblandade så har de förr jobbat med Meryl Streep, sir Anthony Head och Peter Dinklage så jag litar på att de har fått ihop ett bra gäng.

Själv säger Neil Gaiman såhär;

“För nästan 30 år sedan kontaktade Dirk Maggs DC Comics med idén om att utveckla The Sandman i ljudformat. Trots att det inte blev något vid det tillfället var det första gången våra vägar korsades. Jag är glad att det aldrig resulterade i en ljuddramatisering då, speciellt eftersom vi idag lever i den gyllene åldern för ljuddrama och både jag och Dirk är mycket bättre på vårt arbete nu, jämfört med för 30 år sedan. Dirk Maggs har med ett lysande hantverk skapat en mäktig ljudproduktion med en stjärnspäckad skådespelarensemble. Jag njöt av att vara delaktig i castingprocessen, läsa manus och komma med ett och annat råd. Det var magiskt att befinna sig på plats i studion och läsa in berättarrösten – jag ser fram emot att världen får möjligheten att höra vad vi skapat.”

Är du fortfarande inte hajpad kan du lyssna på denna teaser, uppläst av Neil själv.

Dröm sött!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here