Ett nytt Silent Hill är på väg att flytta in. Det har varit i princip knäpptyst kring Silent Hill sedan Hideo Kojimas Silent Hills blev inställt under 2015 och Konami valde att byta riktning. Nu har dock Silent Hill återuppstått, men kanske inte i den form som fans hoppades på.

Sedan Kojima fick lämna Konami och Silent Hills skrotades har företaget minst sagt gjort intressanta val med sina franchises. Senare samma år efter Kojimas avgång blåste Konami liv i Castlevania igen, men i form av en pachinko-maskin (en japansk spelautomat som liknar flipperspel). Reaktionerna på detta var väldigt ljumna, som bäst, de flesta skakade på huvudet och undrade vad sjutton Konami höll på med. Speciellt med tanke på den väldigt sexualiserade trailern.
Men det slutade inte där, Metal Gear Solid fick sig också en pachinko-maskin, som fans fullkomligt hatade.

Konami har dock varit tydliga med under de senaste åren att de kommer fokusera på kasino- och mobilspelmarknaden. Det senaste steget i den riktningen är en spelautomat baserad på Silent Hill.
Inför Global Gaming Expo som hölls i Las Vegas, USA i veckan presenterade Konami spelautomaten tillsammans med en kort trailer.
Spelautomaten kommer ha flera Silent Hill-baserade spel, på bland annat Silent Hill Return, Silent Hill 3 och Silent Hill Escape. I ett pressmeddelande beskrivs maskinen som;

Dual series launch themes leverage thrilling scenes, sounds, and characters from Konami’s recognized entertainment legacy.

En närmare titt på hur spelautomaten kommer att se ut ser ni här nedan.

Silent Hill återuppstår - som spelautomat 1
Källa: Konami Holdings Corporation

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here