Nu i oktober månad fyller League of Legends 10 år, och Riot Games firade detta med en livestream natten till idag, svensk tid. En hel drös med spännande nyheter presenterades, så låt oss ta en titt på vad Riot har planerat för framtiden. 

Riot Games slog verkligen på stort inför LoLs 10-års kalas, och presenterade bland annat hela fem stycken nya spel och en animerad serie.
En del av dessa saker kommer att dyka upp redan i år, medan ett par verkar ännu vara ett bra tag bort.
Här kommer en sammanfattning på allt som presenterades i streamen!

In-game belöningar för LoL-spelare

För att tacka alla som har spelat LoL genom åren, ger Riot ut in-game belöningar till alla konton som är registrerade före den 15 oktober. Från och med den 17 oktober och 10 dagar framåt kommer spelare som loggar in och spelar en match få en belöning per dag.

Nya hjälten Senna 

Det senaste tillskottet bland LoLs spelbara karaktärer är i form av Senna, Lucians fru. En animerad trailer visades under livestreamen, och Senna kommer att bli tillgänglig för alla spelare den 10 november.

Teamfight Tactics kommer till mobilen

Teamfight Tactics är ett spelläge i LoL som är ett turbaserat strategispel, och sedan släppet till PC i somras blev det väldigt populärt, och fansen har efterfrågat en mobilversion. Riot lyssnade på fansen och lovade att Teamfight Tactics kommer snart att vara spelbart på mobilen. Spelet kommer också att få stöd för cross-play, så du kan alltså spela på din mobil mot dina vänner som spelar på en dator.
Utöver detta kommer spelet även att få ett gäng uppdateringar i form av nya arenor, hjältar och klasser.

League of Legends: Wild Rift

Det är minsann inte bara Teamfight Tactics som kommer till mobilen, LoL får också hänga med! League of Legends: Wild Rift är ett spel som är snarlikt originalet till PC, men ombyggt för mobiler och konsoler! Detta är alltså inte en port av LoL, utan ett nybygge med mobil och konsoler speciellt i åtanke.
Beta-tester kommer att hållas runt årsslutet och den fulla versionen förväntas att släppas i slutet av nästa år. Från och med idag är det möjligt att förhandsregistrera sig via App Store och Google Play.

Legends of Runeterra

Även Riot vill ge sig in i kortspelsleken och i streamen presenterades Legends of Runeterra. Utvecklarna själva berättade att de har tagit deras favoritdelar från klassiska kortspel och lagt till sina egna twistar, och hoppas nå ut till en publik även utanför fans av LoL. Karaktärer runt om från LoLs universum kommer att dyka upp i kortspelet.

Project L och Project F

Riot Games har tidigare pratat lite om att de jobbar på ett fightingspel och i livestreamen fick vi ett litet smakprov på hur det kommer att se ut. Vi fick inte så mycket information om när spelet, som just nu går under namnet Project L, kommer att släppas eller liknande, men av smakprovet att döma liknar det ett klassiskt fightingspel, där hjältar från LoL drabbar samman på ett nytt sätt.

Ett av de nya spel som visades var det mystiska projektet som går under namnet Project F. Vi fick heller inte veta så mycket om det här spelet, men vad vi kunde se i streamen liknar det en typ av MMO eller RPG.

Project A

Ett av de större avslöjanden under streamen var Project A, som Riot beskriver som ett hjältebaserat tactical FPS med stort fokus på karaktärers färdigheter.
Exekutiv producent för spelet, Anna Donlon, berättar om hur de vill pusha gränserna för FPS-spel med Project A. Donlon sa även att de jobbar hårt för att kunna eliminera lagg och minimera risken för fusk och fuskare. Hon går inte in så djupt på vad detta innebär och hur, men utlovar mer tekniska detaljer när release närmar sig.

League of Legends Esports Manager

Nyheter från League of Legends 10-års jubileum 1
Källa: Riot Games

Fantasy sportlag har funnits länge och har en dedikerad fan base, så varför inte en version med e-sport?
LoL Esports Manager är ett nytt spel där spelaren, precis som titeln föreslår, får förvalta sitt egna e-sportslag. Spelet ska vara klart för release nästa år och spelarna in-game är baserade på riktiga e-sportsspelare. Den kinesiska ligan League Pro League är först ut att vara med, men fler kommer att läggas till i framtiden.

Arcane

Riot satsar inte bara på spelfronten, utan ger sig även in i animationsvärlden. I slutet av streamen visades en trailer för en animerad serie kallad Arcane. Serien kommer att fokusera på två ikoniska LoL-hjältar, deras ursprung och kraften som kommer att slita dem itu.

En hel del grejer hann de med att presentera på bara en knapp timmes livestream! Två andra roliga saker dök upp, inte lika maffiga som alla nya spel, men är ändå värda att nämna.
Den första är en glad nyhet för spelare i Mellanöstern. Riot Games berättade att de vet att det finns många LoL-spelare i den delen av världen, som spelar på nordamerikanska eller europeiska servrar. Men nu gör Riot en insats för att underlätta för dessa spelare, genom att långsamt börja rulla ut stöd för arabiska på alla deras produkter. Ännu får spelare i Mellanöstern inte en egen server, men förhoppningsvis kommer det i framtiden.

Till sist, den amerikanska filmmakaren Leslie Iwerks har släppt en dokumentärfilm om League of Legends, som berättar historien från det tidiga stadiet i utvecklingen till hur spelet kom att bli en av de största scenerna i världen för e-sport. Dokumentären heter League of Legends Origins och finns att se via svenska Netflix.

Skulle ni vilja se hela streamen i efterhand finns den att se på Riot Games Youtube-kanal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here