E3, en förkortning för Electronic Entertainment Expo, är för många gamers och spelutvecklare som julafton. Spelutvecklarna gör allt för att ge fansen vad de vill ha och visar upp de senaste spelen, kommande utgivningar och tjuvtitt på spel i utveckling. Det är ett slagfält mellan de tre stora bjässarna Sony, Microsoft och Nintendo som slåss om vem som kommer hålla i den pampigaste presskonferensen och få mest uppmärksamhet under eventet. 

En av de stora spelarna Sony, har dock annonserat att de kommer inte att delta i E3 2019. Detta är första gången på 24 år som Sony har avstått från att delta i evenemanget.

Sonys meddelande kom ut precis efter att de hade avböjt från att även hålla i fan-eventet Playstation Experience, förkortat till PSX. PSX brukar vanligtvis hållas de två första veckorna i December. Sonys ordförande Shawn Layed, förklarade att det inte fanns tillräckligt att visa upp på PSX, vilket har varit återkommande klagomål av fans från tidigare event.

I sitt uttalande till Game Informer, förklarar Sony anledningen till varför de inte kommer att vara närvarande på E3:

“As the industry evolves, Sony Interactive Entertainment continues to look for inventive opportunities to engage the community,”

Sonys vision är att hitta nya sätt att engagera sig med sina fans. Clark förklarar att eftersom både PSX och E3 var så tätt intill på varandra, tillät det inte företaget att hålla ett enhetligt event.  Nu när de har hoppat av E3 finns det en möjlighet för Sony att utforska och förhoppningsvis göra ett event för bara Playstation-spelare. Kanske till och med återuppliva PSX?

Avhoppet kommer säkerligen göra många fans besvikna. Sony har alltid bidragit ett spektakel på E3, med presentationer för succé-spel som Last of Us, Spider-Man och demos på scenen m.m. Fansen är oroliga för att Sony kommer missa chansen att få hela världens uppmärksamhet. Samtidigt finns det hopp för Sony att starta ett eget fan expo, med timing som känns rätt för företaget.

Vad tycker ni om att Sony skippar E3? Dela med era tankar i kommentarerna!  

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here