Stadia – Googles spelplattform

0
59

Företaget Google har nu annonserat en helt ny spelplattform kallad Stadia. Googles vision med denna spelplattform är att spelare nu ska kunna streama sina spelbibliotek utan att ladda ned spelen. Phil Harrison sa under konferensen att plattformen kommer att lanseras i år, men gav inga detaljer om pris eller datum ännu. Planen är att starta i USA, Kanada och Europa.

Stadia - Googles spelplattform 1

Tjänsten kommer att integrera med Youtube för att ge spelaren möjlighet att strömma, spela in, och dela sina spelupplevelser. Det gavs ingen information kring hur spelen i Stadia biblioteket kommer att kunna köpas individuellt eller genom en abonnemangstjänst.

Google menar på att streamingtjänsten kommer att finnas tillgänglig på stationära datorer, laptops, TV, surfplattor och mobiltelefoner. Det finns alltså ingen konsol som är involverad i Stadia. Den hårdvara som introducerad till projektet var en kontroll anpassad för Stadia.

Stadia - Googles spelplattform 2

Kontrollen kopplas till Stadia med hjälp av WiFi via Googla Data Center. Kontrollen har en dedikerad knapp till inspelning som spelar in klipp och sparar i Youtube. Det finns också en mikrofon i kontrollen som hjälpmedel för att göra spelklipp mer personliga.
Det går också spela spel från Stadia med andra moderna kontroller.

För mer information om Stadia kolla in Googles presskonferens!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here