Den 16de maj 2018 så meddelade Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson att de startar Svenska Elitserien i esport. Seriens första säsong startar i Counter Strike: Global Offensive.

Syftet med satsningen är att skapa bra struktur för esport, få flera lokala lag upp i den professionella scenen.

 

De som har spelat mycket Counter Strike sedan den gamla goda tiden på 1.6 må hända veta vilka de ökäna HeatoN och Potti är. De är några av de största CS spelarna genom tiderna och har nu valt att gå ihop och skapa den Svenska Elitserien. De har tidigare jobbat för att få esporten i Sverige att växa och bli organiserad.

I dagsläget så spelar runt 310 000 personer CS och runt 370 000 personer i Sverige tittar på just esport men, det saknas struktur och organiserade serier, och därfär har Tommy och Emil tagit tillfället i akt och skapat den Svenska Elitserien i Esport.

 

  • Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockeyn och det Allsvenskan gör för fotbollen, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson. Avsaknaden av organisation, lokala lag och lokala serier gör att miljontals talanger och spelintresserade världen över är hänvisade till att enbart spela i sovrummet, istället för att få ledare, ett sammanhang och en seriös struktur för sitt spelande. På sikt ska lagen kunna leva på esport, precis som många kan leva på att spela i division ett i fotboll

 

 

Svenska Elitserien går av stapeln i höst med Counter Strike: Global Offensive. Sponsorer och samarbetspartner har redan anslutit sig till att stötta serien för att det skall bli en bra struktur och plattform för spelare. Elitserien kommer det första året att ha priser till ett värde av 750 000 kr i form av prispengar, utrustning och annat.

Konceptet består av att det kommer att spelas i seriet, i två säsonger per år och omfatta en huvudserie, samt fyra regionala underserier: Syd, Nord, Öst och Väst. I augusti så kommer det att spelas tre kval för varje region där topplagen från dessa regioner får plats i huvudserien, och de resterande lag kommer att göra upp i en underserie som heter Regionsligorna, dessa kan sedan kvala in sig till säsong 2 av Elitserien. Serien kommer att pågå i 11 veckor där det är både hemma och bortamöten. Serien kommer att agera flaggskepp för esportals nyutvecklade automatiserade turneringsplattform.

 

Se Tommy och Emil berätta om serien själva:

www.esportal.se
www.secsgo.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here