Corona corona corona. Överallt i nyheterna och har knappast undgått någon vid det här laget. På senaste tiden har det här gjort att många antingen tvingas eller väljer att sätta sig själva i karantän i sina hem.
Men det här betyder ju inte att karantän behöver bli en jättetråkig och isolerande period, det här är ett ypperligt tillfälle att ta tag i de spel som har stått orörda i hyllan sedan de köptes eller varför inte prova på något nytt? 

Här kommer en lista på ett gäng spel som vi på redaktionen gillar och tycker lämpar sig bra för karantänunderhållning. 

Online-spel såsom Destiny 2, League of Legends och Overwatch.

Spel som gör coronakarantänen lite mer uthärdlig 1
Destiny 2. Källa: Bungie

Olika typer av online multiplayer-spel är knappast en bristvara nuförtiden, vilket betyder det finns något för alla! I onlinespel kan man dessutom fortfarande umgås med sina vänner eller träffa några nya.
Battle royale-spel överlag är ett bra tips, till exempel Apex Legends eller Fortnite. PlayerUnknown’s Battlegrounds kanske gör en comeback? 

En annan bra idé är att anordna spelträff med sin rollspelargrupp över Discord för en runda Dungeons and Dragons

Långkörar-RPGs

Spel som gör coronakarantänen lite mer uthärdlig 2
Horizon Zero Dawn. Källa: Guerilla Games, Sony.

Open world, side quests i överflöd och tung story. Länge leve RPGs. Den här typen av spel är perfekta att riktigt gotta ner sig i under en längre tid med stora kartor att upptäcka varenda litet hörn av, crafta varenda möjliga vapen och utrustning och bli bästa kompis med så många NPCs som det bara går. 

Några favoriter från oss på redaktionen är God of War, Horizon Zero Dawn, The Witcher 3, The Last of Us, Red Dead Redemption 2 och Pillars of Eternity.
För den som känner sig riktigt ambitiös finns det många tunga RPG-titlar med flera uppföljare, och en tid i karantän är ett ypperligt tillfälle att plöja igenom ett par av dem, eller rent av allihop. Tips på spel i den kategorin är Dragon Age, Mass Effect, Tales of, Kingdom Hearts och The Elder Scrolls.
Vill du ha en riktig utmaning som samtidigt gör dig sjukt frustrerad är Dark Souls ett bra alternativ. 

Skapa ett Sims-hushåll och lev ut dina simmars drömmar

Spel som gör coronakarantänen lite mer uthärdlig 3
The Sims 4. Källa: Maxis, Electronic Arts.

Spel som The Sims är bra för den som inte riktigt vill ha ett slut på ett spel, när du väl börjat bygga en familj som sedan fortsätter att utöka släkten så kan spelet bokstavligt talat pågå in i evigheten.
Det finns dessutom en hel hög med roliga DLCs och tillägg som man kan leka med hur länge som helst.
I The Sims kan du leva ut dina simmars största och sjukaste drömmar; bygg en rymdraket i trädgården och utforska sedan rymden i den, skriva och publicera 25 bästsäljande böcker eller varför inte pranka varenda sim i grannskapet. 

Du kan ju själv också leva ut dina egna drömmar genom dina simmar, till exempel att kunna gå ut och röra sig bland folk som vanligt och till och med köpa toapapper, vilken grej!  

Damma av äldre konsoler och spel

Spel som gör coronakarantänen lite mer uthärdlig 4
The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Källa: Nintendo.

Det kanske är dags att låta den gamla Gamecuben eller PS2an se lite dagsljus för första gången på år och dar? Du kanske har några spel liggandes som aldrig blev helt färdigspelade? Då är väl nu det perfekta tillfället att ta tag i det! Eller varför inte leta fram ett spel från barndomen och ta en nostalgitripp längs minnenas allé? Till exempel Zelda-spelen till Nintendo64 är förknippat med barndomen för många. 

Free-to-play

Spel som gör coronakarantänen lite mer uthärdlig 5
TERA. Källa: Bluehole Studio, Gameforge.

Gratisspel finns det faktiskt en hel del av, och det är perfekt för dem som inte känner att deras ekonomi tillåter ett nytt spelköp eller inte vill lägga pengar på ett sprillans nytt och dyrt spel som man är osäker på om det faller en helt i smaken.
Frukta icke, gratisspelen finns här för just er. Dessa spel finns tillgängliga på det flesta plattformar, vare sig du vill spela på konsol, PC eller i mobilen. 

TERA, Neverwinter, Star Wars: The Old Republic och Warframe passar bra för er som vill ha ett RPG-äventyr på PC eller konsol. Shooters finns också i gratisvariant, tips från redaktionen är GS GO och Call of Duty: Warzone.
Mobilspel som bara är trevliga och kul att spela en stund under mysfilten i soffan finns såklart också. Animal Crossing: Pocket Camp, Hearthstone och Neko Atsume är några exempel.

Så där, nu kanske ni har fått lite ideér om vad ni ska hitta på under karantäntiden. Har ni kanske fler tips på spel som inte dök upp här? Berätta gärna i kommentarerna!

Glöm inte att ta hand om varandra, och tvätta händerna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here