Xbox Game Studios spatserade nyligen ut på catwalken för att visa upp lite kommande titlar och jag tänkte dela med mig av några av mina tankar. Det är väl ingen direkt överraskning att hela kalaset inleddes med en blick på Halo Infinite, vilket onekligen ser väldigt polerat och finslipat ut. Det slog mig att förhållandet mellan spartanen och den andra karaktären vi fick se verkade mycket djupare och intimt än vad jag är van vid att se från machokulturen jag trodde Halo stod för. Jag vet inte om jag vågar hoppas på gay representation här men det skulle vara trevligt om så var fallet. I övrigt kommer Halo Infinite vara lite mer open world än tidigare spel i serien.

State of Decay 2 var ett av de första spel jag recenserade här på sajten så jag ser fram emot att prova trean. Tvåan hade ett intressant sätt att berätta personliga historier under zomebieapokalypsen och jag hoppas att den stilen fortsätter. Trailern jag fick se visade dock inte jättemycket om hur spelet kommer fungera men det verkar som om zombieviruset har börjat infektera djur också. Det öppnar ju verkligen upp möjligheter för skräckinjagande nya fiender.

Nytt Forza Motorsport. Vad kan jag säga? Det är bilar? Mer av det gamla fast snyggare. Gillar du bilar så köööör!

Everwild har en otroligt mysig estetik och atmosfär med en episk spirituell anda. Vackert och fullt med känsla av att vara ett med naturen. Jag ser fram emot att se mer om det här.

Tell Me Why. Det här har jag hört om tidigare. Jag älskar Life is Strange och nu släpper Dontnod ett liknande spel med en transperson som en av huvudpersonerna. Att följa dessa syskon på en smärtsam emotionell resa kommer att vara fruktansvärt och jag är säker på att jag gråtande kommer att älska varenda sekund.

Grounded. Älskling jag krympte barnen som ett crafting- och basbyggande överlevnadsspel. En kreativ idé, där du spelar barn som krympts till insektsstorlek och måste överleva i trädgården. Både kreativt och retro, skoj!

Avowed, nytt rollspel av Obsidian som byggs för att till fullo utnyttja kraften i nästa XBox. Jag älskar ju rollspel och har många trevliga minnen från spel av Obsidian. Trailern visade inte mycket mer än att det verkar äga rum i en fantasyvärld. Jag litar på att detta blir min sorts spel, jag hoppas bara att det blir lite mer fokus på en intressant huvudkaraktär och starkare förhållanden än tidigare då det har varit deras största svaghet i det förflutna.

As Dusk Falls. Det här verkar riktigt intressant. Jag älskar spel där story och karaktärsrelationer tar mycket plats och detta verkar prioritera just detta. Konststilen ser unik och fascinerande ut, jag är bara lite återhållsam över hur spelet faktiskt ska spelas då jag får känslan av ett seriealbum. Jag kommer hålla ett öga på detta, har jag rätt så kommer det ligga nära mitt hjärta. Genren ser ut lite som Playstationspel som Heavy Rain och det är ju kul att vi får se lite fler såna på Xboxen nu.

Senua Saga Hellblade 2. Detta visste vi var på väg. Dags att må dåligt igen då. Det ser ut att bli otroligt vackert i sitt obehagliga mörker. Vem är inte sugen på lite dödsångest på Island? 

Psychonauts 2. Oj vad kul! Uppföljare till det nytänkande och otroligt visuellt kreativa plattformspelet Psychonauts från 2005. Kaxig humor och charmig grafik i samma anda som orginalet visas upp till ljudet av Jack Blacks sångröst.

The Medium. Jösses, det här ser intressant ut! Stämningsfullt och läskigt med en ny gimmick där spelet äger rum i två världar samtidigt, ett parallellt universum så att säga, och du verkar kunna byta mellan de två under olika omständigheter. Lite som den mörka sidan i Silent Hill men här på ett mer dynamiskt sätt. Om det fungerar bra i praktiken återstår att se men jag är officiellt nyfiken och vill veta mer. Jag får starka vibbar från Stephen Kings multiversum och det är ju alltid trevligt… på ett otrevligt sätt.

Presentationen avslutades med att utlova en nystart för Fable, något som säkert kommer att glädja många. Vi får inte reda på mycket mer än att den dråpliga humorn kommer att återvända vilket absolut inte är en dålig sak.

Allt det här och lite mer presenterades alltså, och om något lät intressant för dig föreslår jag att du kikar igenom videon själv. Kom gärna tillbaka och säg vad du tyckte, var jag dum i huvudet som utelämnade något särskilt eller satte jag huvudet på spiken?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here